Problem z wycieraczkami przy dużych prędkościach

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez Andrzejw » 9 mar 2011, 10:16

Witajcie – mam kolejny problem z wycieraczkami. Przy prędkościach powyżej 180km/h wycieraczki same leca w kierunku dachu – nawet jak są wyłączone. Problem raczej nie leży po stronie luzu miedzy osią obrotu a ramieniem, gdyz kiedy włącze wycieraczki to się automatycznie cofają w kierunku maski na pozycje spoczynkową i działają normalnie ( oczywiście cieżej niż przy normalnych prędkościach, ale działają )trzeba zwolnić do 120 aby wróciły na miejsce i tam zostały. )
Pytanko więc WTF ??? silnik ? czy może jakieś inne ustrojstwo jest uszkodzone ?
Forumowicz

Od: 24 wrz 2008, 23:29
Auto: Xedos V6, wcześniej 626 GE 97

Postprzez kriskus » 9 mar 2011, 11:55

Miałem podobnie – wycieraczki przy większych prędkościach uderzały mi o nadwozie i nie chciały wracać do samego dołu. Trochę pomogło oczyszczenie i nasmarowanie trzepieni, na których chodzą ramiona. Wycieraczki już nie uderzają o karoserię, ale ich praca i tak jest mało wydajna przy większych prędkościach. Następnym krokiem u mnie będzie właśnie wymiana silniczka.
Forumowicz

Od: 4 gru 2005, 03:30
Auto: BAZ5, CAKL, CRRF7J