Skladanie Foteli tylnych, polka tylna – Problemy i pytania

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez m4rud3r » 6 wrz 2010, 15:20

Witam Wszystkich.
Czy mial ktos problem ze skladaniem foteli w swoim xedosie ?
Obojetnie w jakiej pozycji mam ten przelacznik od strony bagaznika , fotele ani drgna. Jak je zlozyc ? Czy moze poza wajhami dostepnymi od strony bagaznika, trzeba wykonac jeszcze jakies kroki aby moc je zlozyc ??
Jak dostac sie do glosnikow na polce tylnej ?? Jak zdjac maskownice ? Czy musze zlozyc fotele czy jak ??
No i ostateczne pytanie: zdemontowalem dzis obudowe tunelu srodkowego , gniazdo zapalniczki , popielniczke itp. Czym wypelnic ta "komore" ?? Kupic gabke ? Czy watą ? Tam byly kawalki gabki jakies , ale ze to juz stare jest i brzydkie pomyslalem zeby moze wypelnic to czyms swiezym.
Forumowicz

Od: 28 maja 2010, 20:55
Auto: Mazda Xedos 6 2.0V6 1993r

Postprzez paaawel5 » 6 wrz 2010, 16:07

m4rud3r napisał(a):Witam Wszystkich.
Czy mial ktos problem ze skladaniem foteli w swoim xedosie ?
Czy moze poza wajhami dostepnymi od strony bagaznika, trzeba wykonac jeszcze jakies kroki aby moc je zlozyc ??

a więc po pierwsze należy wcisnąć w zagłówku przycisk jeśli nie da rady złożyć fotela dopiero przestaw dźwigienkę od str bagażnika i spróbuj wcisnąć przycisk w zagłówku ponownie
Forumowicz

Od: 14 lis 2008, 21:04
Auto: Xedos 6 2.0 v6 98r.

Postprzez invi » 7 wrz 2010, 10:58

Jeśli chodzi o składanie foteli to u mnie tak jest, że lewa część kanapy się składa z łatwością a druga za cholerę nie chce. Załapie może 1 na 30 prób siłowych. Próbowałem to rozgryźć ale nie znalazłem rozwiązania.
Forumowicz

Od: 6 sty 2010, 22:36
Auto: Był: Mazda Xedos 6 2.0 V6 95' + LPG
Jest: Toyota Corolla E11 1.4 98'

Postprzez Soluks » 8 wrz 2010, 00:23

kanapy idealnie się składają tylko trzeba wyciągnać z góry te plastikowe przyciski z foteli i palcem wcisnąć blaszkę zamka
a dostać się do głośników to troszkę trzeba się pomęczyć ale nie aż tak dużo... jak już otworzysz fotele to musisz wykręcić te boczne pozostałości po fotelach jedna śrubka na dole i wyszarpnąć do góry następnie półka... wyciągasz apteczkę i tę półeczkę (zamocowana 4 zatrzaskami) następnie zatrzaski z przodu półki i wtedy najlepiej położyć się w bagażniku i od strony foteli masz 3 blaszki które od dołu trzeba wypchnąć (takie zapinki) nie ciągnij za półkę bo blaszki szybko wyrywają się z plastiku i będzie trzeszczenie także na spokojnie znajdziesz 3 czarne zapinki i od dołu wypchniesz śrubokrętem z tyłu pólka juz jest tylko w ślizgach i delikatnie możesz ją wysunąć nie pamiętam czy boczków ze słupka trzeba domontować ale jak coś to też są na zatrzaskach...
Obrazek
http://www.youtube.com/watch?v=yormhej1TKs
Forumowicz

Od: 11 maja 2007, 21:30
Auto: Xedos 6 2.0 V6 CA KF

Postprzez radar88 » 9 wrz 2010, 00:46

Przyczyną nie składania się tylnej kanapy najczęściej jest to wina przycisków za zagłówkami,mam tak u siebie,wyciągam przyciski i wpycham palcem blaszkę i fotel się składa.

Pozdrawiam
]
Kamil
Moderator

Od: 24 kwi 2009, 20:24
Auto: Mazda Xedos 9 TA KL 1993/98 A/T A7RED Pearl
Mazda Xedos 6 CA KF MT 1995 – Projekt odbudowa/swap