Czego nie wykorzystam z anglika
Strona 1 z 1
Mam prośbę ponieważ nie jestem biegły w sprawach mechaniki prosze o pomoc ,mianowicie zastanawiam sie nad kupnem anglika z 98 r w automacie z przeznaczeniem na części ,posiadam xedosa z 96 r w manualu ,pytanie czego nie wykorzystam z tego auta ,i czy mozna przełożyć automat i skóry do mojego ,mój silnik też nie jest w najlepszej kondycji wiec też bym przełożył.
- Od: 17 kwi 2009, 13:05
- Auto: mazda protege 1,8
na pewno odpadają przednie światła. Fotele będa pasowały, silnik tez można przełożyć, tylko to już o wiele trudniejsze. jeżeli już przekładać silnik to i skrzyni eod razu, bo sama zamiana skrzyni to dodatkowy koszt sprzegła i pewni ejeszcze paru rzeczy
- Od: 9 mar 2009, 21:02
- Auto: Ford probe 2,5v6 93r.
Oczywiste jest ze nie wykożystasz tego czego nie potrzebujesz oraz tego co jest przystosowane do ruchu lewostronnego.(lampy przednie, lusterka, instalacja elektryczna, deska rozdzielcza, itd)
Tego czego nie potrzebuje napewno bede potrzebował w przyszłości z ta mysla chce kupic to auto ,po co sie martwic i przepłacac lepiej miec takiego dawce ,widzisz ze lampy sa inne ni wiedziałem ,kazda informacja jest przydatna .
- Od: 17 kwi 2009, 13:05
- Auto: mazda protege 1,8
Czego nie wykorzystasz:
prawie całego wnętrza z przodu czyli:
-deska rozdzielcza
-licznik w milach
-boczki drzwi (przełączniki itp)
-przełącznika zespolonego
-praktycznie wszystkich plastików z przodu
-pedałów
-tapicerki podłogi
-siedzeń przód o ile zależy Ci na ich pełnej funkcjonalności
sporo rzeczy pod maską :
-maglownica
– łoże silnika
-pompa hamulcowa ( z reguły jest inna )
-klimatyzacja (oprócz sprężarki ,praktycznie wszystkie przewody przebiegają inaczej ale tu można się pobawić i wykorzystać jeszcze skraplacz i osuszacz )
-wiązki elektrycznej o ile nie jesteś elektrykiem bo zawsze też można przerobić
z zewnątrz :
-inne lusterka
-inne lampy przód (tu zmieniając przesłony możesz je wykorzystać ale trzeba pamiętać że upierdliwy diagnosta może takich lamp nie dopuścić -są na lampach oznaczenia z ruchu lewostronnego)
to tak pokrótce wszystko
prawie całego wnętrza z przodu czyli:
-deska rozdzielcza
-licznik w milach
-boczki drzwi (przełączniki itp)
-przełącznika zespolonego
-praktycznie wszystkich plastików z przodu
-pedałów
-tapicerki podłogi
-siedzeń przód o ile zależy Ci na ich pełnej funkcjonalności
sporo rzeczy pod maską :
-maglownica
– łoże silnika
-pompa hamulcowa ( z reguły jest inna )
-klimatyzacja (oprócz sprężarki ,praktycznie wszystkie przewody przebiegają inaczej ale tu można się pobawić i wykorzystać jeszcze skraplacz i osuszacz )
-wiązki elektrycznej o ile nie jesteś elektrykiem bo zawsze też można przerobić
z zewnątrz :
-inne lusterka
-inne lampy przód (tu zmieniając przesłony możesz je wykorzystać ale trzeba pamiętać że upierdliwy diagnosta może takich lamp nie dopuścić -są na lampach oznaczenia z ruchu lewostronnego)
to tak pokrótce wszystko
- Od: 26 sie 2005, 07:39
- Auto: RX8 z z32se
Wg mnie ważne jest ile dasz za tego anglika.
jeżeli cena jest dobra i jest w dobrym stanie to chyba się opłaca. Większość części przecież jest wymienna między wersjami...
jeżeli cena jest dobra i jest w dobrym stanie to chyba się opłaca. Większość części przecież jest wymienna między wersjami...
Strona 1 z 1