Shoovar napisał(a):Pytanie do tych którzy już walczyli z tematem. Czy po zmianie widać wyraźniej w ciągu dnia co jest wlączone?
Witam.W związku z dużym zainteresowaniem odświeżam mój foto temat.Po zmianie przyciski są o wiele bardziej widoczne za dnia...nie wspomne o nocy.Czas roboty ok1h.Uwage musialem zwracac na + i – bo nie zawsze swieciły.W deske poszły 5x W5W niebeiskie led i jedna T5 (podświetla temp wody) ma troche inny odcien ale nie da rady inaczej.Poza tym z tych 5ciu 2szt to kierunkowskazy...zaszalalem i sa teraz niebieskie a nie zielone :p Nie bawilem sie podswietlaniem innych kontrolek bo na desce maja one juz odp kolory (czerw/żółty) podswietlane zwyklymi żarówkami wiec sadze,ze z niebieskim byla by lipa.Nawiew jak widac to wymiana lutownica diód , regulacja to 3x T5 (1,2,3,AUTO dalem na niebiesko ...temp wysoka na czerwona ,niska na niebiesko)..efekt jak na fotkach.Jesli chodzi o podswietlenie A/C i nawiewu na nogi ,szybe itd to tymczasowo powróciłem do zwyklaj zarowki bo dioda T5 jest za długa i cholera nie rozprasza tak swiatla jak powinna .Mozna tam wstawic zwykłą żarówke ale niebieską.Te dwie małe (na nogi,szybe ,AUTO)japońskie wynalazki nadal mi nie świecą !:( Jeśli chodzi o podświetlenie przycisku trójkąta awaryjnego(1szt),przeciwmgielnex2,cruise mainx2,ogrzewanie tylnej i przedniej szyby x4 to tylko diody R3 w oprawce(9 szt razem).Jakieś pytania?
9szt R3 mini (8mm) w oprawce
5szt W5W diody 4ledowe
4szt T5 w oprawce (w tym 1szt czerwona)
2szt W5W 6ledowe białe jako postojowe
reszta to jak kto uwaza.
Link na allegro maja tam troche tego

UWAGA! 6ledowe biale W5W postojowe zaczely po pewnym czasie robic za stroboskopy tzn 3 diody swiecily a 3 mrugaly i wygladalem jak strażnik teksasu

2 diody T5 (czerw i nieb ) w regulacji temperatury zaczely mrugac w koncu padly.Okazalo sie,ze rezystor sie w nich nagrzal i sie stopily :p
Wymienilem,jest OK na jak dlugo nie wiem.Jak kupowac to chyba nie te za 2,50