Pozdrawiam
EDIT by MazDarek – temat powstał z połączenia dwóch podobnych.
www.mazdaspeed.pl
Martin2382 napisał(a):Mam pytanko na temat nawiewów ze środkowej kratki. Czy zawsze tam ma lecieć ciepłe powietrze przy ustawionym nadmuchu na ciepłym, bo jest tam przełańczanie przy tej krateczce góra dół i jak dam na dół to leci gorące a jak dam do góry to leci troszka chłodniejsze, ale nie leci całkiem zimne. Prosze o dopowiedź na to nurtujące Mnie pytanko.![]()
Pozdrawiam
Walker napisał(a):U mnie tez lecialo caly czas chlodne, ale naprawilem. Okazało się, że linaka regulujące nawiew (ta od środkowego pokretła) wypadła z uchwytu, który znajduje się za schwowkiem (koło mieszacza) i regulacja nie reagowała (nie zamykała obiegu chłodnego powietrza). Teraz jest tak jak ma być: cieple – pokrętło na środkowej kratce w dół; zimne – pokrętło u góry (ludzik z niebieskim).
Xed is't bad, it's cool!!
Martin2382 napisał(a):Ale ze środkowej częsci leci Ci zimne czy tylko chłodne jak dasz posuwak do góry ( ludzik do połowy niebieski ) oczywiście jak masz na nadmuchu ciepłym
Pozdrawiam
Walker napisał(a):Witam pomownie!
Co do tego, że "linka kończy się małym oczkiem zatkniętym po prostu na plastikowy króciec" to b2 ma
w zupełności rację, ale nic nie wspomniał o tym, że jej pancerz musi być przymocowany wcześniej do uchwytu koło mieszacza za pomocą elastycznej blaszki (zatrzasku) inaczej guzik sobie można poregulować nadmuch powietrza za pomocą pokrętła (linka nie zamyka dopływu zimnego powietrza). U mnie właśnie tak było, ale teraz jest już OK tzn. jestem zdania, że klimatyzacja Xeda winna działać tak jak u mbmastera.
Walker napisał(a):U mnie tez lecialo caly czas chlodne, ale naprawilem. Okazało się, że linaka regulujące nawiew (ta od środkowego pokretła) wypadła z uchwytu, który znajduje się za schwowkiem (koło mieszacza) i regulacja nie reagowała (nie zamykała obiegu chłodnego powietrza). Teraz jest tak jak ma być: cieple – pokrętło na środkowej kratce w dół; zimne – pokrętło u góry (ludzik z niebieskim).
Xed is't bad, it's cool!!
Walker napisał(a):U mnie tez lecialo caly czas chlodne
Walker napisał(a):linka regulujące nawiew (ta od środkowego pokrętła) wypadła z uchwytu, który znajduje się za schowkiem
nor napisał(a):na czerwonym to temp jest taka jaką nastawisz w danym momencie.
nor napisał(a):po zdemontowaniu schowka pasażera.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości
Moderatorzy 6 / 626 / MX-6 / Xedos 6