Witam.
Szukałem już na forum informacji i nie mogę nigdzie znaleźć a mianowicie jak sprawdzić chłodniczkę oleju, ponieważ mam taki problem że prawie od początku zakupienia mojej madzi (mam ją już 2 lata

)w układzie chłodzenia pojawia mi się taka żółta maź. Na początku myślałem że to uszczelka pod głowicą ponieważ jak ją kupiłem to nie było ani trochę płynu chłodzącego w całym układzie chłodzenia (kupiłem ją w komisie w Niemczech) zawiozłem do mechanika i stwierdził że to może być uszczelka pod głowicą więc dałem głowice do splanowania nowe uszczelki popychacze bo coś pukało przy odpalonym silniku i zrobione. Mechanik stwierdził że jeszcze jakiś czas będzie mi się ten olej pokazywał aż do wypłukania a jeżeli po płukaniu dalej będzie to znaczy że blok pękniety no i pokazywało sie dalej więc kupiłem nowy silnik. Dostałem na niego gwarancję rozruchową 6 m-cy i co? znów się pojawiała ta maź a nie chce mi się wierzyć że można mieć takiego pecha żeby mieć dwa silniki z pękniętymi blokami tym bardziej że sprzedawca od którego kupiłem czyli mój dobry znajomy zastrzegał się że ten silnik który kupiłem jest jak igła. Pomyślałem że może to być chłodniczka oleju bo poza pękniętą uszczelką jest to jedyne takie konkretne miejsce w którym może mieszać sie olej z płynem chłodzącym dodam też że jeśli chodzi o olej to jest on czyściutki czyli nie widać żadnych objaw mieszania w drugą stronę.
Proszę o pomoc i jakąś radę bo jestem już zrezygnowany a bardzo dobrze mi się tym autkiem jeździ i pięknie wygląda