Moja mazda ma ustawiony kąt wyprzedzenia – tak mi powiedział mechanik 4 stopnie, a powinien być ok 10 stopni i próbował ustawić na 10 stopni kopułką, ale ona w ogóle na to nie reaguje. Jak ustawić zapłon w mojej mazdzie??? Ma ona dodatkowo LPG. Na przeglądzie serwisowym LPG powiedziano mi, że siedzi mi jedna lambda. Miałem uszkodzony korek od chłodnicy i go wymieniłem na dobry o ciśnieniu 0,9 atm – nie wiem czy to jest dobre ciśnienie. Uzywam olej Castrol 10 W-60. Mimo przygazowywania w czasie jazdy dusi się i zbiera się pomału. Myśle, ze moze to być wina termostatu (chociaż chłodnica jest gorąca przy dużym obiegu). Wentylator chłodnicy włącza się nawet w czasie jazdy (płyn w chłodnicy i w zbiorniczku wyrównawczym jest ok.
Bardzo proszę o pomoc i rady.
Zbyt szybkie grzanie się silnika, źle ustawiony zapłon i problemy z LPG
Strona 1 z 1
Władek słuchaj nie słuchaj tego gazownika bo wode leje sonda lambda nie ma nic do inst Gazowej wielu tak mowi jak niemoze sobie poradzic z regulacja i sami nie wiedza co jest no zganiaja na lambde a ona nie ma nic do tego!
to moze byc wina zapłonu ale nie tylko moze wiele ci paliła i byłes u gazownika by ci ustawił i skrecił ja!!??
Sprawdz jeszcze czy woda dochodzi do reduktora gazu czy nie szronieje!!??
wiem ze to kosztuje ale moja dobra rada wiem sam po sobie jedz do gosci co soe na tym znaja bo mozesz tego puzniej rzałowac jak bedziesz z madziana jezdził po czeskach!!!
pozdrawiam i napisz co tam??
Władek napisał(a):czasie jazdy dusi się i zbiera się pomału.
to moze byc wina zapłonu ale nie tylko moze wiele ci paliła i byłes u gazownika by ci ustawił i skrecił ja!!??
Sprawdz jeszcze czy woda dochodzi do reduktora gazu czy nie szronieje!!??
Władek napisał(a):Jak ustawić zapłon w mojej mazdzie
wiem ze to kosztuje ale moja dobra rada wiem sam po sobie jedz do gosci co soe na tym znaja bo mozesz tego puzniej rzałowac jak bedziesz z madziana jezdził po czeskach!!!

pozdrawiam i napisz co tam??
Śmierć Jezdzi Szybko!!!My Jezdzimy Jeszcze Szybciej:)
- Od: 29 cze 2004, 12:09
- Auto: Mazda 626 GE 2.0 16v.LPG.
Redoo napisał(a):nie słuchaj tego gazownika bo wode leje sonda lambda nie ma nic do inst Gazowej wielu tak mowi jak niemoze sobie poradzic z regulacja i sami nie wiedza co jest no zganiaja na lambde a ona nie ma nic do tego!
Dokładnie tak!!! Sonda nie ma nic do rzeczy i przeważnie nie chodzi na gazie na gorszych instalacjach. Robiłem eksperyment u siebie-
benzyna- sonda chodzi jak powinna
gaz – stoi na ok 80mV
A auto wyjechało z regulacji
Sonda ładnie chodzi na wtrysku gazu np PRINS. Widziałem na własne oczy
Władek, jedź do kogoś kto się zna zanim wydasz kupę kasy w błoto. Takich magików mechaników jest dużo co udają że się znają
Full Time 4WD
VTR 1000F
VTR 1000F
Strona 1 z 1