witam wszsystkiech kluboiczów.
mam problem z xedosem... mianowicie cieknie olej od strony rozrządu przy glowicy od strony swiatel. wymiłeniem wlasnie uszczelke pod pokrywa bo myslalem ze to spod niej bo stara byla wzieta na silikon. niestety nie.... nie moge zlokaizowac przyczyny... nie ma jak tam zajrzec i nawet reki wlozyc... czy ktos moze wie czy gdzies pod pokrywa rozrządu jest jakies miejsce gdzie może ciec olej.... od razu mowie ze cieknie mi sporo. olej leci po wezach, alternatorze i sprezarce klimy.... prosze o pomoc
cieknie olej od strony rozrządu
Strona 1 z 1
a nie cieknie ci czasami z wałka rozrządu ,tą uszczelke to wymieniłeś na ori czy zamiennik?
- Od: 25 gru 2008, 00:08
- Auto: xedos 6 2.0 V6
Moim zdaniem musiałeś żle założyć uszczelkę pod pokrywą a jak cieknie z boku to tylko z wałka a wałek jest pod pokrywą. Ja bym zdjął pokrywę i się bliżej przyjrzał czy na ściance nie ma oleju, jeśli jest to problem rozwiązany jeśli nie to i tak łatwiej będzie ci zlokalizować nieszczelność po zdjęciu pokrywy. Jeśli to jednak tam to po założeniu pokrywy ponownie trzeba od strony wałka uszczelnić silikonem, myślę ze będzie ok. Pozdrówka
Są samochody i jest.....Mazda
- Od: 12 lut 2009, 00:03
- Auto: Mazda 626 2.0 16v 93r 115km
po uszczelce pod pokrywa raczej nie cieknie bo tam gdzie widac to jet suchutko. a od strony rozrządu (tam gdzie nie widac) to odkrecalem ta częsc co sie skreca uszczelniacz i bralem ja cala na silikon.... no chyba ze to po uszczelniaczu leci albo z dolu uszczelniacza na walku rozrzadu.... ale czy to mozliwe zeby uszczelniacz tam polecial?
- Od: 25 lis 2008, 00:35
- Auto: xedos 6 2,0 V6
Strona 1 z 1