xedos 6 dławi się przy ruszaniu , możecie mi pomóc?
1, 2
mazda znowu pierwszabazakbal napisał(a):Hazu napisał(a):tomson33 napisał:
156000tyś
łoł
Przy tym przebiegu powinien chodzić prawie jak nowy.
zaryzykuję twierdzenie, że takiego przebiegu nie osiągnął żaden samochód na świecie
i znowu piękny słoneczny dzień
- Od: 1 lip 2006, 10:20
- Auto: 6 2.0i . i 323f BA z5
Może miał na myśli, że ma przejechane 156000tyś m a nie km 
Moja malutka >>
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=32785
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=32785
mi na paliwie chodził luks, ale po złożeniu sekwencji lekko skakał jak przyspieszałem. Mała zmiana parametrów w kompie i jest OK. Nie jestem wielkim znawcą, lepiej skocz do mechanika i niech postawi jakąś diagnozę. Szkoda auta kasować i męczyć tak.
- Od: 3 lip 2013, 22:26
Widelec napisał(a):w kompie gazu? jaka zmiana i jakich niby parametrów?
tak, w kompie gazu (mówię oczywiście o sekwencji). Miałem źle ustawioną dawkę gazu jaką powinien dostawać silnik i wydziwiaj cuda. Na paliwie było ok. Tylko na gazie. Zmienił i jak ręką odjął. Nie szarpie, nie prycha i nie wirują obroty.
ale wszystko trzeba odpowiednio skalibrować(ustawić)Widelec napisał(a):ciekawe.... ciekawe.... zwłaszcza że o ile mi wiadomo to sekwencja jest od tego żeby ten komp sam sobie decydował ile tego gazu ma podać, bez ingerencji człowieka...
i znowu piękny słoneczny dzień
- Od: 1 lip 2006, 10:20
- Auto: 6 2.0i . i 323f BA z5
Widelec napisał(a):ciekawe.... ciekawe.... zwłaszcza że o ile mi wiadomo to sekwencja jest od tego żeby ten komp sam sobie decydował ile tego gazu ma podać, bez ingerencji człowieka...
Gość najnormalnie w świecie żle ustawił samochód zakładając instalację, brak umiejętności. Drugi potrafił i ustawił, koniec. Autko śmiga jak marzenie i zaskakuje mnie swoim spalaniem (pozytywnie oczywiście). Jakieś pytania...Widelec. Ty się nie mylisz nigdy...?
Ryba81 napisał(a):Gość najnormalnie w świecie żle ustawił samochód zakładając instalację, brak umiejętności. Drugi potrafił i ustawił, koniec. Autko śmiga jak marzenie i zaskakuje mnie swoim spalaniem (pozytywnie oczywiście). Jakieś pytania...Widelec. Ty się nie mylisz nigdy...?
ja się mylę często ;] to o czym mówię, to to że sekwencja o ile mi wiadomo po zgraniu mapy z benzyny powinna chodzić po swojemu, i komp sam sobie dobiera co trzeba, bez regulacji dodatkowych. coś mi nie jest wiadomo?
- Od: 14 maja 2007, 23:13
czujnik położenia przepustnicy, to mnie strasznie interesuje , autko ma problem z ruszeniem , ale podczas jazdy nic się nie dzieje , nie szarpie i przyśpiesza bez problemu , tak jak pisałem stało pół roku może trzeba je rozjezdzic?
- Od: 22 sty 2008, 16:59
- Auto: mazda xedos6 2.0v6
coś mi nie jest wiadomo?
tak.
gość źle ustawił system, dobierając dane do innego modelu. A ja mam V6. Wrzucił dla innego silnika i cyrk gotowy.
tak.
gość źle ustawił system, dobierając dane do innego modelu. A ja mam V6. Wrzucił dla innego silnika i cyrk gotowy.
1, 2