Zauważyłem niedawno niepokojący objaw. Mianowicie, podczas jazdy na niskich obrotach np. 70km/h na 5 biegu z bardzo lekko wciśniętym gazem odczuwam i słyszę drganie (wydaje mi się że w lewym kole). Jeżeli puszczę gaz lub wcisnę go mocniej to objaw znika.
Orientuje się może ktoś czym to może być spowodowane?
Stuki/drganie podczas jazdy na niskich obrotach
Strona 1 z 1
Prócz tego co mówi Redoo to jeszcze dochodzi do sprawdzenia przegub (lub półoś).
Jeśli masz pytanie o cokolwiek to najpierw poszukaj TUTAJ (PORADNIK) – pewnie ktoś już zadał to pytanie i odpowiedzi są już gotowe.
z przyczyn niezależnych bardzo ograniczony w dostępie – :(
W warsztacie wymieniłem:
tuleje [waaaczego?]
łączniki stabilizatorów
lewy, zewn. przegub
w dalszym ciągu przy stałych prędkościach (60, 110) pojawiają się drgania
Moze to kwestia opon (continental).
dodatkowo zauważyłem dziwny spadek mocy. W dolnym zakresie obrotów (do 3500) auto jest strasznie zamulone. Czym to może być spowodowane?
tuleje [waaaczego?]
łączniki stabilizatorów
lewy, zewn. przegub
w dalszym ciągu przy stałych prędkościach (60, 110) pojawiają się drgania
Moze to kwestia opon (continental).
dodatkowo zauważyłem dziwny spadek mocy. W dolnym zakresie obrotów (do 3500) auto jest strasznie zamulone. Czym to może być spowodowane?

- Od: 17 paź 2006, 07:47
- Auto: Xed 6 2.0 V6-->Millenia 2.5 V6 --> Mondeo MKIV
rafal_gz proszę użyć Szukajki ( Jak używać funkcji szukaj ) Twój problem prawdopodobnie był już poruszany, proszę odnalezc ten temat który najbardziej pasuje do Twojego problemu i się do niego dopisać.
Dziękuję i pozdrawiam
Za 24h będzie kosz.
Dziękuję i pozdrawiam
Za 24h będzie kosz.
Była 626 GE KL | Była 323 BG B6 "małyszolot"; Będzie... :D | Kiedyś zdobywczyni 997 obecnie 69 ;) |
- Od: 7 wrz 2006, 22:19
- Auto: mazda 6
Jeśli przy konkretnych prędkościach właśnie takich jak opisałeś to prawie na pewno wyważenie opon ma tutaj znaczenie.rafal_gz napisał(a):przy stałych prędkościach (60, 110) pojawiają się drgania
Moze to kwestia opon
Poza tym – to co opisujesz rzeczywiście już było wielokrotnie poruszane – nie warto śmiecić.
Jeśli masz pytanie o cokolwiek to najpierw poszukaj TUTAJ (PORADNIK) – pewnie ktoś już zadał to pytanie i odpowiedzi są już gotowe.
Strona 1 z 1