Dzwoni na benzynie a na gazie nie
Strona 1 z 1
Steve napisał(a):klekoczą zawory ?
zdaloby sie wyregulowac, jesli glowica bez hydrauliki....
Jesli zas hydrauliczna, to padl popychacz
Jakie zawory??? Spalanie stukowe.....
Full Time 4WD
VTR 1000F
VTR 1000F
Mi też się wydaje że to spalanie stukowe . ja u siebie w primerze przyspieszyłem zapłon na na słabej oktanowo bezynie moze cos takie wystapic ale narazie nie wystepuje . Sprawdz u siebie może zapłon może jakaś regulacja lub sprawdz inne benzyny np zalej slaba 95 i 99 Vpower np i sprawdz . Na gazie nie stuka bo ma wieksza ilość " oktanów "
- Od: 22 cze 2004, 15:59
- Auto: Nissan Primera 2.0 GT SR20DEH
Mój mechanik powiedział że już miał 2 Mazdy z tymi objawami. Jeżeli jeździ się na gazie a paliwo w zbioniku ma ponad 2 miesiące to podobno trzeba je wyjeździć i wlać świeżynkę.Tamtym pomogło. Miesiąc będę musiał wyjeżdzać moje.
- Od: 4 mar 2006, 22:00
- Auto: Peugeot 407 SW
2.0 HDI 136
Bruce napisał(a):Miesiąc będę musiał wyjeżdzać moje.
to wyjeździj gaz i nie tankuj
Bruce napisał(a):Mój mechanik powiedział że już miał 2 Mazdy z tymi objawami. Jeżeli jeździ się na gazie a paliwo w zbioniku ma ponad 2 miesiące to podobno trzeba je wyjeździć i wlać świeżynkę.Tamtym pomogło. Miesiąc będę musiał wyjeżdzać moje.
bez sensu
benzyna na stacji czesto lezy grub ponad rok i jakos nie ma to nic do rzeczy
pojemność silnika (cm^2)
------------------------------------------------- x 200 = IQ posiadacza pojazdu
średnica wydechu (mm) x głośność (dB)
bucz napisał(a):bez sensu
Ja bym na takiej stacji nie tankował... Gdyby tak było to taka stacja nie musiałaby zmieniać cen paliw
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
brii napisał(a):bucz napisał(a):bez sensu
Ja bym na takiej stacji nie tankował... Gdyby tak było to taka stacja nie musiałaby zmieniać cen paliw :D
a jednak
/offtopic/
ja np. teraz mykam mercenesikiem 190d na ruskiej ropie jeszcze z zapasow zimnej wojny
/end of offtopic/
pojemność silnika (cm^2)
bucz – ropa a benzyna to jednak dwie różne ciecze. Ropa (olej napędowy) dłużej wytrzymuje bez "samozniszczenia" (rozkładu, odparowania itp) od benzyny.
A jeśli z czasów zimnej wojny – ciekaw jestem jak szybko "ruska ropa z ruską dawką ruskiej siarki" przegryzie się przez pompę wtryskową mietka.
PS. zapomniałeś dopisać w opisie przed "piratem" tekst typu – "wiry w moim baku są... zawsze"
A jeśli z czasów zimnej wojny – ciekaw jestem jak szybko "ruska ropa z ruską dawką ruskiej siarki" przegryzie się przez pompę wtryskową mietka.
PS. zapomniałeś dopisać w opisie przed "piratem" tekst typu – "wiry w moim baku są... zawsze"
bucz napisał(a):benzyna na stacji czesto lezy grub ponad rok i jakos nie ma to nic do rzeczy
akcent na "leży" bo a aucie jest cały czas mielona jest przez pompę chyba, że ktoś zrobi sobie wyłącznik. Znajomy mi opowiadał jak w FSO wylali z baku jakiegoś poldolota benzynkę a auto jeździło only na LPG. Ta waszka do niczego sie nie nadawała – wyglądała jak smoła a jak wlali ją do innego auta to jeździć nie chciało. Znam tak jeden przypadek gdy nie jeżdzeie na benzynie spowodowało zatarcie pompy – dełu lamus 1.4
- Od: 6 paź 2005, 16:39
- Auto: millenia KL
xANDy napisał(a):bucz – ropa a benzyna to jednak dwie różne ciecze. Ropa (olej napędowy) dłużej wytrzymuje bez "samozniszczenia" (rozkładu, odparowania itp) od benzyny.

fane teksty ma bucz w opisie a Twój pasuje jak ulał do reszty

- Od: 22 cze 2004, 15:59
- Auto: Nissan Primera 2.0 GT SR20DEH
Strona 1 z 1