Vitam!
Mam problem. W niedzielę Madzia paliła jak trz i jeździła, zero problemów. W poniedziałek po tej nocy najmroźniejszej nie chciała juz odpalić. Myślałem, że zamarzł filtr. Zaciągnąłem ja do garażu. Rozmroziła sie sprawdzałem filtr paliwa tam benzyna przepływa. A nadal nie chce palic. Akumulator kręci super, a nie chce załapać. Co może być przyczyną? Czy może być tak, że nieodmroziła się całkowicie-w garazu za ciepło nie było? Czy skoro jest paliwo i przechodzi przez filtr to mogło coś z elektryki zamarznąć? Co ewentualnie odmrażać? Czy jak próbowałem ją odpalić to mogłem coś zalać, ale potem stałacałą noc więc chyba by odparowało? Dodam, że odłączałem też akumulator do ładowania ale chyba nie ma to znaczenia?POMOCY?
paliła, zamarzła – nie paliła, rozmroziła się – nadal nie pali
Strona 1 z 1
sprawdz świece iskre i kable to podstawa a nawet ważne jest czy akumulator ma dobrze klemy przykręcone miałem to samo z 2,0 V6 i od cewki miałem uszkodzony kabel od wysokiego dawał iskrę ale nie taką jak powinien po wymianie całkiem inaczej
- Od: 30 gru 2003, 18:01
- Auto: mazda xedos 2,0 V6
Sprawdź iskrę , odkręcajac świecę możeż sprawdzić czy jest podawane paliwo ( mokra świeca)
Jeżeli jest iskra , a świeca jest sucha przyczyna tkwi w układzie zasilania w paliwo. Jeżeli związane jest z złą jakością paliwa to może tylko pomóc umieszczenie samochodu w ogrzewanym garażu lub warsztacie.Umieszczenie w nieogrzewanym nie pomoże ponieważ temperatura w nim na pewno nie wiele wyższa niż na zewnątrz , a mróz mimo że trochę mniejszy nadal trzyma. Zyczę powodzenia
Jeżeli jest iskra , a świeca jest sucha przyczyna tkwi w układzie zasilania w paliwo. Jeżeli związane jest z złą jakością paliwa to może tylko pomóc umieszczenie samochodu w ogrzewanym garażu lub warsztacie.Umieszczenie w nieogrzewanym nie pomoże ponieważ temperatura w nim na pewno nie wiele wyższa niż na zewnątrz , a mróz mimo że trochę mniejszy nadal trzyma. Zyczę powodzenia
- Od: 7 sty 2006, 00:12
- Auto: Mazda MX-6 2.5 V6 93'
Dzięki!
Odpaliła! Faktycznie problem tkwił w świecach. Po wykręceniu i przeczyszczeniu ( były mokre, zakopcone i śmierdzące paliwem ) odpalił od pierwszego dotknięcia. Jeszcze raz dzięki.
Odpaliła! Faktycznie problem tkwił w świecach. Po wykręceniu i przeczyszczeniu ( były mokre, zakopcone i śmierdzące paliwem ) odpalił od pierwszego dotknięcia. Jeszcze raz dzięki.
- Od: 13 sie 2005, 12:50
- Auto: Mazda Xedos 6 1,6 rok prod. 96
Vitam to znowu ja. Nie chcę zakładać nowego tematu ale mam kolejny problem. Po wojażach z zamarzającym paliwem i świecami jak zdejmowałem klemy to teraz nie mam radia. Potrzebny jest kod. Czy może ktoś wie jak go zdobyć? Czy to jest jakiś jeden dla wszystkich modeli? Proszę o pomoc.
- Od: 13 sie 2005, 12:50
- Auto: Mazda Xedos 6 1,6 rok prod. 96
SebastianK napisał(a):Czy może ktoś wie jak go zdobyć?
ASO lub szpenie od rozkodowywania radyjek. Chyba ze masz dokumentację od radia
mayer
W124 300TD automat
mazda 626 GE 2,0 16V
W oczekiwaniu na małego Mayerka...
)))))
W124 300TD automat
mazda 626 GE 2,0 16V
W oczekiwaniu na małego Mayerka...
Strona 1 z 1