Od jakies kilku obserwsuje w mojej mazdzie dziwny objaw – SWISZCZY
na malych predkosciach i wiekszych (powyzej 100) raczej malo slyszalne
ale tak przy 70-80 km/h przy wylaczonym radiu mocno denerwuje
dzwiek slychac (tak sie wydaje) z prawej strony komory silnika
aha i raczej (podkreslam raczej) nie slychac go przy gazowaniu na biegu jalowym
co to moze byc??! pozatym samochod pracuje jak pracowal i jezdzi jak jezdzil...
moze cos naruszylem od spodu?! bo w sumie zawieszenie mam obnizone, a teraz to ciagle jakies lodowe "pagorki" napotykam i czasami szuram podwoziem lekko.
jakie sa wasze typy?!
z gory dzieki za rady
Dziwny i Niepokojacy Swist....
Strona 1 z 1
Witam. Moj typ to paski klinowe alternatora i pompy wspomaganie. Zerknij czy zeby na paskach nie sa uszkodzone albo w prostszy sposob wez jakis smar w sprayu np. WD40 i podczas pracy silnika spryskaj te paski, jesli przestanie piszczec to wiadomo ze paski. Pozostanie tylko ocena czy to pasek do wymiany czy moze trzeba go podciagnac w co wontpie. Wina moze rowniez tkwic w padnietym akumulatorze kiedy to potrzebuje wiecej pradu...
Ja zreszta mam ten sam problem tyle ze po wymianie paskow na nowe ale przesmarowalem je myslem i jak narazie jest okej
Ja zreszta mam ten sam problem tyle ze po wymianie paskow na nowe ale przesmarowalem je myslem i jak narazie jest okej
Guti. mazda 626 GE 2.0 16V DOHC
- Od: 22 sty 2006, 22:26
- Auto: mazda 626 GE 2.0 16V
U mnie było bardzo podobnie ale bardzo krótko i na postoju (wczoraj jak było -20stC
może z minutkę świszczało ) a mam auto trzeci dzień – na moje ucho to któreś łożysko – właśnie z prawej strony (po lewej patrząc pod maskę ) ale u mnie to działo się na postoju / ssaniu po odpaleniu silnika i po minucie przeszło – nawet nie zdążyłem sprawdzić dokładnie skąd dochodził świst – sprzedający twierdził, że to łożysko na alternatorze czasem mu zaświszczało, ale ja należę do tych co nie wierzą prawie w żadne słowo sprzedających auta więc poczekam na kolejny raz i spróbuję włożyć szybciej głowę pod maskę
.

Autko na sprzedaż !
- Od: 9 sty 2006, 09:35
- Auto: MX6 (MazdaXedos6) ;–)
Tylko nie zapomnij jej później wyjąć
Ja też mam kanarka pod maską ale tylko jak odpalam silnik i dzieje się to przez ok 30-40 sek.
Jestem przed wymianą pasków i rozrządu. Zobaczymy co bedzie w niedziele po wymianie

Ja też mam kanarka pod maską ale tylko jak odpalam silnik i dzieje się to przez ok 30-40 sek.
Jestem przed wymianą pasków i rozrządu. Zobaczymy co bedzie w niedziele po wymianie
- Od: 21 gru 2005, 17:43
- Auto: .
Mazda 6 L3 200 2r.
Mazda 626 GE FP 2004 r.
www.akant.dit.pl
dziś miałem identycznie – napisz w poniedziałek czy przeszło i ewentualną przyczynę...
a jak bardzo jest to groźne
Autko na sprzedaż !
- Od: 9 sty 2006, 09:35
- Auto: MX6 (MazdaXedos6) ;–)
Strona 1 z 1