Jaki akumulator (CA KF)
Jakiej firmy polecacie akumulator do xedosa 6 2.0 i jakie odpowiedniejsze parametry Ah i A
-
leser2000
właśnie szukałem ale nic na temat aku do xeda nie znalazłem może źle szukam dzięki za odpis
-
leser2000
pamiętaj o wymiarach do aku bo to jest najważniejsze 232x173x225 takie mi podał koleś w sklepie katalogowo co prawda aku się na styk zmieścił
bałem się że już maski nie zamknę albo że będzie ocierać ale udało się zostało troszkę miejsca więc jest git.
Centra Plus też polecał i jakiś jeszcze ale na forum wiele osób w tym roku kupowało tego bosha z forum więc też go wybrałem i w zime w te największe co były mrozy po tygodniu nie odpalania odpalił od strzała więc jest dobry.
Centra Plus też polecał i jakiś jeszcze ale na forum wiele osób w tym roku kupowało tego bosha z forum więc też go wybrałem i w zime w te największe co były mrozy po tygodniu nie odpalania odpalił od strzała więc jest dobry.
- Od: 30 kwi 2008, 13:28
- Auto: Mazda Xedos 6 2.0 92'
wiesz co u mnie taki sam siedzi ale nie jest taki wysoki jak u ciebie na fotce a chciał bym wymienić bo gdy odpalam na zimnym silniku to dosyć długo kręci aż się odpali w lato miałem tak samo to nie wiem czy aku jest dobry ale podczas jazdy wszystko gra
-
leser2000
Jeżeli rozrusznik kręci normalnie to może to nie być wina aku...chociaż nigdy nie mówię nigdy.
Warto wymienić zawsze wiesz na czym stoisz lecz chyba bym nie był w 100% pewien że to aku skoro ciężko pali nawet w lato
Pozdrawiam
Warto wymienić zawsze wiesz na czym stoisz lecz chyba bym nie był w 100% pewien że to aku skoro ciężko pali nawet w lato
Pozdrawiam
]
-
Kamil
- Od: 24 kwi 2009, 20:24
- Auto: Mazda Xedos 9 TA KL 1993/98 A/T A7RED Pearl
Mazda Xedos 6 CA KF MT 1995 – Projekt odbudowa/swap
Akumulator Centra Futura 60ah 600A – cena 268zł. okres użytkowania od 17.05.2010
Jak na razie
Wiadomo z silnikiem V6 ( Moja Madzia tak ma
) przy niższych temperaturach wolę zapalać na dwa razy, pierwszy na 0,5 – 1 obrot, potem już tylko na dotyk. 
Jak na razie

Wiadomo z silnikiem V6 ( Moja Madzia tak ma
Po co wam takie duże akumulatory skoro producent zalecał 48 Ah (tym bardziej że nowe akumulatory mają wyższy prąd rozruchowy)
A akumulatorów centry nie polecam bo niby nowe a okazuje sie później że pojemność mają tak by były co najmniej dwa razy mniejsze niż podaje producent.
(może to przypadek że ja i mój kolega miał taki sam problem z tymi akumulatorami)
A akumulatorów centry nie polecam bo niby nowe a okazuje sie później że pojemność mają tak by były co najmniej dwa razy mniejsze niż podaje producent.
(może to przypadek że ja i mój kolega miał taki sam problem z tymi akumulatorami)
polecam bosch silver u mnie 2 rok śmiga aż miło
co do wysokości to musiałem wyjeb... tą plastikową podkładkę pod aku bo jak kupiłem X6 to była tam centra – jakiś debilny niemiec włożył go na ta podkładkę zamknął maske i mam ślad bo oczywiście aku był za wysoki
ponoć Panasonic produkuje w wymiarach odpowiednich do japońców ale nie wiem jak z trwałością ich aku.
co do wysokości to musiałem wyjeb... tą plastikową podkładkę pod aku bo jak kupiłem X6 to była tam centra – jakiś debilny niemiec włożył go na ta podkładkę zamknął maske i mam ślad bo oczywiście aku był za wysoki
ponoć Panasonic produkuje w wymiarach odpowiednich do japońców ale nie wiem jak z trwałością ich aku.
a ja się przekonałem do mało znanej firmy w Polsce Bergen. Bardzo tanie akumulatory i polecone mi przez mechanika. 3 lata śmigał w moim poprzednim autku i nie było najmniejszych problemów. W xedzie siedzi jakiś bosch i też daje radę :)
- Od: 4 lis 2010, 00:49
- Auto: Mazda Xedos 6 2.0 V6 96'
Bosh S5 dzisiaj zapomniałem zgasić podsufitki na noc. temperatura na minus a auto odpaliło bez problemu. 
Co się stanie, gdy jadąc z prędkością światła, włączysz przednie reflektory?
ale tylko jak masz ustawione na auto w podsufitce od podświetlenia jak włączysz sam na on to nie zgaśnie ... chyba że w tych nowszych jest to inaczej rozwiązane, nie widziałem więc nie wiem mówie to na przykładzie Xeda z 92
Dokładnie tak jak piszę AmRoZ....w pozycji auto gaśnie a w pozycji ON świeci się i świeci
...przynajmniej u mnie tak było w 94r i w 98r też tak jest 
Xedos B6 http://www.youtube.com/watch?v=LqXNk-psA3s
Xedos KF http://www.youtube.com/watch?v=o7klHd-1HWQ
Moje autko: viewtopic.php?f=137&t=95874
Xedos KF http://www.youtube.com/watch?v=o7klHd-1HWQ
Moje autko: viewtopic.php?f=137&t=95874
zgadzam się z domi1978, u mnie też jest prawdopodobnie jakiś czasowy wyłącznik i całe podświetlenie gasi się po 15-20 minutach i żeby powtórnie zapalić trzeba wyłączyć i włączyć lub otworzyć i zamknąć drzwi 
- Od: 4 lis 2010, 00:49
- Auto: Mazda Xedos 6 2.0 V6 96'
Hymmm mi takie podali w 2 sklepach co sprzedają aku z katalogów przy mnie koleś sprawdzał ... hymmm dlatego takie podałem ... i pewnie masz racje z tego co widać u mnie pod maską teraz że jest stanowczo za duży niż poprzedni ale się mieści
więc moja wielkość to maksymalna jaką można wsadzić a bynajmniej na wysokość
...