W sumie dobry pomysł ze szmatką. Problem w tym, że te wywalanie płynu to zdarzyło mi się od kwietnia 2 razy wiec rzadko. Na moje amatorskie oko to wywala jakby gdzieś pod zbiorniczkiem płynu po stronie pasażera. Korki mam takie – przy rozrządzie taki z uszami a ten drugi cały okrągły. Muszę zobaczyć co i jak z tymi sprężynami.
Dzięki
Wyrzuca płyn chłodniczy przez zbiornik wyrównawczy po właczeniu wentylatora
Jak ściskam wąż przy górnym korku (tym przy bloku) na zimym silniku to widać jak płyn wyrzuca do zbiorniczka wyrównawczego. Tak chyba nie powinno być? Korek ciśnieniowy mi przepuszcza? 

Winkle Kotliny http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewt ... 93#p490493
Witam!
Opowiem wam dlaczego u mnie wyrzucało płyn ze zbiorniczka.
wężyk który idzie od zbiorniczka do korka chłonicy był za głęboko włożony i się uginał i ciśnienie nie było w stanie zassać płynu z powrotem. Ciepły płyn który trafiał do zbiorniczka nie był zabierany na zimnym silniku z powrotem. Wężyk obciołem tak 1 cm i wszystko wruciło do normy.
Pozdrawiam i życzę wszystkim szerokiej drogi
Opowiem wam dlaczego u mnie wyrzucało płyn ze zbiorniczka.
wężyk który idzie od zbiorniczka do korka chłonicy był za głęboko włożony i się uginał i ciśnienie nie było w stanie zassać płynu z powrotem. Ciepły płyn który trafiał do zbiorniczka nie był zabierany na zimnym silniku z powrotem. Wężyk obciołem tak 1 cm i wszystko wruciło do normy.
Pozdrawiam i życzę wszystkim szerokiej drogi
-
stas191