Duże spalanie Xedos 6 2.0 V6 automat.

Postprzez wujekkuna » 26 mar 2011, 14:02

Spalanie mojego Xeda to 10-11 litrow gazu przy dość ciezkiej nodze, ale raczej nie staram sie oszczedzac bo roznicy wielkiej nie ma nawet jak jade jak emeryt. Raz w trasie mi sie udalo bardzo nisko ze spalaniem zejsc ale kilometrami ciagnalem sie 70 na godzine na piątce.
Za to moj brat ma 323f tez 2.0 v6 i odziwo pali mu duuuzo wiecej niz moja furka mimo ze jest sporo lżejsza od mojego xeda.
Niby spec mu powiedzial ze sondy ok, niby filtry wymienione i w ogole wszsytko posprawdzane i dalej lipa.
Ja juz nie mam pomysłów, ale szkoda mi brata bo ja jezdze prawie za friko a on musi plakac na CPNach.
Ostatnia proba to bedzie pozbycie się taśmy z rury za przepływką i zaklejenie jej w jakis lepszy sposob.
Nie bede tlumaczyl co i jak bo wszyscy uzytkownicy "Fałek" wiedzą co nieco o dziurach w tym miejscu :P

PS: jak ktos uważa ze xedem nie da sie zejsc spalaniem do 7 litrow to sie bardzo myli.
Forumowicz

Od: 18 wrz 2007, 23:40
Auto: Xedos 6 2.0 v6 Full opcja ;]

Postprzez Fedu » 26 mar 2011, 15:34

wujekkuna napisał(a):PS: jak ktos uważa ze xedem nie da sie zejsc spalaniem do 7 litrow to sie bardzo myli.

Mi się do 7 nie udało zejść na LPG ale 8 jest osiągalne jak najbardziej. Na PB pewnie nie ma problemu osiągnięcie takiego spalania:D
Forumowicz

Od: 23 kwi 2009, 16:26
Auto: Mazda 6 GY 2.0 141km 03r Kombi
Był:
Xedos 6 CA KF 2.0 V6 98r