Wysokie spalanie benzyny
juz chyba na ten temat wczesniej pisalem, silnik jest v, jazda ekonomiczna konczy sie stukaniem popychaczy – na obrotomierzu musi czasem pokazac sie 7000rpm inaczej silnik zdechnie z rozpaczy, podobnie mialem wczesniej w GE fs. Jednym slowem to nie jest smart w dieslu, ale na autostradzie + tempomat 100km/h – ok 7l/100km, w miescie jak sie konkretnie depcze to nawet ponad 20l/100km. srednio lato: 10l zima 11l. Wynik dla mnie absolutnie do przyjecia, mozna zawsze kupic terkota najlepiej spod znaku vw – bedzie polowe mniej palil, a jaki przy tym piekny
mam xedoska od roku raz zapomnialem wylaczyc silnika na zmianie opon zorientowalem sie dopiero gdy auto bylo na podnosniku. diesel to dobry silnik do ciezarowki, sluzbowo jezdze czasem touaregiem v6-diesel klekot niemilosierny nie pasuje do tego auta – tylko dla skner pozdro
mazuch
- Od: 7 paź 2005, 21:21
- Auto: Xedos 6 KF
juz chyba na ten temat wczesniej pisalem, silnik jest v, jazda ekonomiczna konczy sie stukaniem popychaczy – na obrotomierzu musi czasem pokazac sie 7000rpm inaczej silnik zdechnie z rozpaczy, podobnie mialem wczesniej w GE fs. Jednym slowem to nie jest smart w dieslu, ale na autostradzie + tempomat 100km/h – ok 7l/100km, w miescie jak sie konkretnie depcze to nawet ponad 20l/100km. srednio lato: 10l zima 11l. Wynik dla mnie absolutnie do przyjecia, mozna zawsze kupic terkota najlepiej spod znaku vw – bedzie polowe mniej palil, a jaki przy tym piekny
mam xedoska od roku raz zapomnialem wylaczyc silnika na zmianie opon zorientowalem sie dopiero gdy auto bylo na podnosniku. diesel to dobry silnik do ciezarowki, sluzbowo jezdze czasem touaregiem v6-diesel klekot niemilosierny nie pasuje do tego auta – tylko dla skner pozdro
mazuch
- Od: 7 paź 2005, 21:21
- Auto: Xedos 6 KF
8 do 10 litrów Pb w cyklu trasa-miasto.
LPG na SI ok.10litrów.
Wszystko jazda normalna, bez zbytnego katowania Xeda małymi prędkościami. Ale ze świateł też nie zrywam na żółtym.
LPG na SI ok.10litrów.
Wszystko jazda normalna, bez zbytnego katowania Xeda małymi prędkościami. Ale ze świateł też nie zrywam na żółtym.
- Od: 3 lip 2013, 22:26
z kolejnych testów wyszlo srednia 13l gazu przezyje nieszukam dalej
mysle ze to w miare , biorac pod uwage ze wlaczony jest nadmuch, swiatla, jazda krotkie odcinki (5km) i miasto korki .
mam na zbyciu rolki do rozrzadu Xedos nr.katalogowe dodam pasi do innych pewnie oraz teleskopy bagaznika do MX3
- Od: 26 paź 2008, 21:58
- Auto: Xedos6`96 1.6 16V,byla tez Mx3
jeszcze czeka mnie regulacja gazu po wszytskich zabiegach . pozatym nieszczedze pedala gazu
lubie depnac sobie
zobacze co bedzie po regulacji ale to po swietach dopiero narazie niema czasu wesolych forumowicze 
mam na zbyciu rolki do rozrzadu Xedos nr.katalogowe dodam pasi do innych pewnie oraz teleskopy bagaznika do MX3
no a z moim nadal niedoszedlem do ładu pali mi 14 gazu ;( juz nie wiem naprawde co to moze byc sprawdzalem dioda komputer i nie ma bledów . wczoraj po raz kolejny regulacja gazu tym razem u kogos innego i mial gość wkoncu podpiecie do mojego komputera od gazu oraz wymienilem kabelki .podejzewam jeszcze przestawiony zaplon ale chyba mialbym wieksze problemy gdyby byl przestawiony.pozostalo tylko patrzec co kazde tankowanie ile tym razem spaliła "MADZIA"
Witam! Mój Xedos 2.0V6 92r. w mieście pali jakieś 14-15l. Jeżdżę tak po 3,5km wiec silnik raczej nie jest dobrze rozgrzany. Nie szalej tak do 60km/h. Zmiana biegów przy 2500-3000.W trasie pali 8, 5l jazda tak 90-100km/h. Wymieniłem filtr olej, olej, świece, sondę lambda, bo jedna była walnieta.Teraz walczę z układem chłodzenia do chyba jest gdzieś mały wyciek, ale to chyba nie ma za dużego wpływu. Z temperaturą silnika nie mam problemu, obroty też w normie silnik pracuje cicho. Spalanie jest chyba raczej duże? Nie wiem, bo nie miałem do czynienia z innym takim autem. Jeśli myślicie że może być coś z nim nie tak to prosze o pomoc góry dzięki!!!
- Od: 14 lut 2009, 08:48
- Auto: xedos 2.0V6 92r
kamil9550, spalanie jest jak najbardziej w normie i nie masz się czym przejmować – przy krótkich trasach na mieście w okresie chłodu mi również wychodziło powyżej 14l/100 co przy tym silniku jest wynikiem znośnym
. A jak na trasie zejdziesz poniżej 8l/100 to możesz sobie pogratulować 
- Od: 30 sty 2005, 12:07
- Auto: Xedos CA KF i Pastuch B3 :)
kamil9550 napisał(a):w mieście pali jakieś 14-15l.
ciekawe jakie miasto i jaka jazda jak prawie bez przerwy stoisz w korku to nie ma się czemu dziwić.
Tym bardziej ze w trasie spala 8,5/100
mnie też spala podobnie od 8,5 (trasa) do 13 (miasto) tyle że lpg i jeździe dosyć dynamicznej.
Jak jeszcze jeździłem na PB to przy mieszanej jeździe dawało się w 10l/100 wyrobić
tylko to była delikatna jazda.
Z resztą bratu BA KF też spala średnio w jeździe mieszanej w oklicach 10/100 przy delikatnym traktowaniu
tylko to była delikatna jazda.
Z resztą bratu BA KF też spala średnio w jeździe mieszanej w oklicach 10/100 przy delikatnym traktowaniu
Hazu ma instalację 3-ciej generacji, więc nie będzie dużej różnicy w spalaniu gazu i benzyny
a jeśli za dużo Ci pali kamil9550 to jedynym rozwiązaniem jest kupno Xedosa z silnikiem 1.6
EDIT
W cyklu mieszanym mi też wychodzi koło 10, więc to normalne wyniki...
EDIT
W cyklu mieszanym mi też wychodzi koło 10, więc to normalne wyniki...
- Od: 30 sty 2005, 12:07
- Auto: Xedos CA KF i Pastuch B3 :)
chudy napisał(a):Hazu ma instalację 3-ciej generacji
4-tej gen.
chudy napisał(a):to jedynym rozwiązaniem jest kupno Xedosa z silnikiem 1.6
czy ja wiem,
przeczytaj poprzednie dewagacje na temat spalania xedosa 1,6
jeszcze mam taie pytanko.Jak powinien pokazywac obroty silnik na biegu jalowym po rozgrzaniu? U mnie jest tak ponizej 3 kreski liczac od dolu.a co najlepsze ze jak wlacze wentylator na 3-ke to wzrastaja na rowno z ta trzeciai kreska 
- Od: 14 lut 2009, 08:48
- Auto: xedos 2.0V6 92r
Mi w mieście pali ok.12-13, chyba, że naprawdę warunki są sprzyjające i jeżdżę bardzo ostrożnie to do 10 z przodu jestem w stanie zejść
Ale jednak zdecydowana większość to okolice 12,5
Nie ma co przeżywać to jest różnica 5zł na 100km, a jaka radość, gdy można się "pobawić" tym silnikiem...
Nieraz trzeba te pająki z tłumików przegonić
Ale jednak zdecydowana większość to okolice 12,5
Nie ma co przeżywać to jest różnica 5zł na 100km, a jaka radość, gdy można się "pobawić" tym silnikiem...

Nieraz trzeba te pająki z tłumików przegonić

f*ck
Mi w miescie najwiecej spalil 12,09l najmniej 10,61l – dane za okres zimowy. Zobaczymy jak bedzie latem.
Mi w trybie mieszanym ze wskazaniem bardziej na miasto gdzie ludzie nie umieją płynnie jeździć bo pada śnieg, a trasa do 10km za miasto też nie taka płynna, spalia 11,5.
MojA KoCHanKa ZaLoTniE MruCzY JaK JĄ PrzYcisNE
WYPOSAŻENIE GASTRONOMII, SKLEPÓW I MAGAZYNÓW, MEBLE, CHŁODNICTWO, KLIMA, KOLEKTORY, PISAĆ NA PW
PrOjEkTy AUTO CAD wykonuję....
MoJa KoCHaNKa
WYPOSAŻENIE GASTRONOMII, SKLEPÓW I MAGAZYNÓW, MEBLE, CHŁODNICTWO, KLIMA, KOLEKTORY, PISAĆ NA PW
PrOjEkTy AUTO CAD wykonuję....
MoJa KoCHaNKa
- Od: 6 sty 2009, 18:55
- Auto: MaZdALeNa XEDOS 6 CA KF