Duży przepał (Problem Rozwiązany !!!)....
No ok... teraz już wiem – '95 już nie zaleję bo to chyba jakieś świństwo czy cóś.... jak zalałem '98 to nagle spalanie po mieście spadło do 12L przy jeździe dość energicznej chociaż w to nie wierzyłem – ale nie zaszkodziło spróbować.... a było ponad 15L w jeździe mieszanej (miasto/trasa) na '95 –
... w samej pracy silnika to nie zauważyłem żadnej zmiany. Teraz czekam aż będę miał jakiś wyjazd to sprawdzę w trasie.

Autko na sprzedaż !
- Od: 9 sty 2006, 09:35
- Auto: MX6 (MazdaXedos6) ;–)
w morde misia – moze zmien sobie na FP
moja Madziuchna w ciagu mrozow wypila po miescie srednio 10l/100km – jezdze ca. 45km dziennie, po 15 na raz
wliczajac w to czeste czekanie na malzonke przy pracujacym silniku ( bo zimno ), czekanie az sie troche podgrzeje skrobiac szyby, kopanie sie w sniegu na osiedlach i parkingu pod praca, slizganie sie po miescie i moj nieekonomiczny styl jazdy ( kocham ten dzwiek jak wchodzi na obroty ... jestem od niego uzalezniony ) ... to zdziwilem sie ze tak malo

moja Madziuchna w ciagu mrozow wypila po miescie srednio 10l/100km – jezdze ca. 45km dziennie, po 15 na raz
wliczajac w to czeste czekanie na malzonke przy pracujacym silniku ( bo zimno ), czekanie az sie troche podgrzeje skrobiac szyby, kopanie sie w sniegu na osiedlach i parkingu pod praca, slizganie sie po miescie i moj nieekonomiczny styl jazdy ( kocham ten dzwiek jak wchodzi na obroty ... jestem od niego uzalezniony ) ... to zdziwilem sie ze tak malo

- Od: 14 kwi 2005, 21:44
- Auto: '93 GE/FP –> '02 GF/FS
Tez tak mysleprokopcio musiałeś jakąś baaardzo syfiatą benzynę zalać
Autko na sprzedaż !
andreass napisał(a): Cóż – dla tego pół litra na setkę nie będę sobie odmawiał przyjemności słyszenia czasem 6500RPM![]()
Zauważyłem to samo, lecz z tą różnicą, że jak zakreciłem na dwójce do 6500 to spalanie wyszło mi 26 litrów na kilkadziesiąt metrów plus 4 punkty karne. Teraz jeżdżę emeryt style to i spalanie mi spadnie do 12 bo po tych mrozach udało mi się zmieścić w 15 – stu.
HEJ
!
– Usterka odnaleziona – wszystko po kolei sprawdzam – zabieram się do sond lambda, a tutaj one wcale nie podpięte
, Więz bez zastanowienia je podpiąłem bo szykowało się trochę jazdy i dziś zrobiłem 330km od zażwiecenia się rezerwy do kolejnego świecenia po zatankowaniu 27L pół an pół TRASA/MIASTO i to PB95
, poprzednio średnie spalanie było ponad 15L/100km
, spadło do 12 ale chyba przez ocieplenie się, a nie jak sądziłem przez zalanie PB98
. A teraz jest (było) ok 8L/100km
.
POTWIERDZAM MIT: SONDA LAMBDA W DUŻYM STOPNIU WPŁYWA NA PALIWOŻERNOŚĆ
!
ps.Była to jazda dość spokojna (trasa do 130km/h) miasto poniżej 4500rpm. oczywiście z kilkoma krótkimi wyjątkami (150km/h) i 6000rpm....

POTWIERDZAM MIT: SONDA LAMBDA W DUŻYM STOPNIU WPŁYWA NA PALIWOŻERNOŚĆ

ps.Była to jazda dość spokojna (trasa do 130km/h) miasto poniżej 4500rpm. oczywiście z kilkoma krótkimi wyjątkami (150km/h) i 6000rpm....
Autko na sprzedaż !
skąd wytrzasnąłeś samochód z wypiętymi sondami lambda.... to pytanie jest chyba najbardziej interesujące!
Jeśli masz pytanie o cokolwiek to najpierw poszukaj TUTAJ (PORADNIK) – pewnie ktoś już zadał to pytanie i odpowiedzi są już gotowe.
z przyczyn niezależnych bardzo ograniczony w dostępie – :(
z przyczyn niezależnych bardzo ograniczony w dostępie – :(
Sam nie wiem co mogło się stać – może ktoś sprawdzał i zapomniał podpiąć – jakieś 3mies temu auto było w serwisie – wymieniono olej, świece, rozrząd – to im wyszło (chyba), płyn chłodniczy i nie odpowietrzono układu
, może taki to jest serwis (HONDY), podejrzewam że dlatego po wizycie w serwisie i pojawieniu się wiru w baku... pojawiło się również ogłoszenie "SPRZEDAM
" ja na szczęście jestem kupującym
.
POZDRAWIAM

POZDRAWIAM
Autko na sprzedaż !
Mam 2.5 V6 626. Średnie spalanie w mieście to 16l Pb 95. Jeżdżę od niedawna i trochę mnie to poraża.( Poprzednio micra 1.2 ) ale... XXL ma swoje prawa...
- Od: 3 lut 2006, 20:57
Wydaje mi się że
dla
to nie jest jakieś powalające spalanie – zależy co rozumieć przez słowa
sarsaparilla napisał(a):Średnie spalanie w mieście to 16l Pb 95
dla
sarsaparilla napisał(a):2.5 V6 626
to nie jest jakieś powalające spalanie – zależy co rozumieć przez słowa
sarsaparilla napisał(a):Średnie spalanie w mieście
Autko na sprzedaż !
Przy baaaardzo spokojnej jezdziePuhcio napisał(a):Dla 2.5 V6 w mieście przy spokojnej jeździe to 9 – 11l.

Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Może ktoś mi udzieli info na temat zużycia paliwa w mazda 626 1.8 kat bo w jeździe mieszanej wychodzi że pali około 14 l /100,przy czym wszystko raczej działa jak należy.
Dodam ,że jeżdze super ekonomicznie,a wynik żużycia paliwa mnie powala.
Dodam ,że jeżdze super ekonomicznie,a wynik żużycia paliwa mnie powala.
- Od: 11 lut 2006, 15:05
- Auto: mazda 626 1.8 16V 94`SGI
to co sugerujesz raczej niedotyczy mojego problemu silnik bardzo szybko się nagrzewa w ciągu 5 dni pokonuje około 200 km,jestem posiadaczem tego auta od niedawna i niepokoi mnie troche to spalanie bo sądze ze pali znacznie za dużo(uszkodzenie jakiegoś czujnika ?) nawet mój stary Polonez tyle nie palił.
- Od: 11 lut 2006, 15:05
- Auto: mazda 626 1.8 16V 94`SGI