A co do spotkań, bardzo chętnie wpadnę
Wysokie spalanie benzyny
no zobaczymy co z tego wyjdzie jak na nowym pełnym baku zrobie setke i znowu zatankuje do pełna. To chyba najbardziej rzetelny wskaźnik.
- Od: 22 lut 2009, 13:42
- Auto: Xedos 6 KLZE
Xedos 6 KF 99r
najbardziej rzetelnym wskaznikiem jest nalac do pelna i jezdzic do konca, albo do zapalenia sie rezerwy i tak kilka razy.
tak ale nigdy nie wiesz ile ci zostało jeszcze paliwa gdy zapali sie rezerwa i obliczajac mozesz sie pomylić.
Xedos 6 KF 99r
no co Ty
miernik na liczniku wogule do tego ci nie jest potrzebny.
Jedziesz na stacje zalewasz bak do pełna.
jeździsz aż wyjeździsz co najmniej poł zbiornika wtedy zalewasz ponownie do pełna
na podstawie tego ile wlałeś z a drugim razem będziesz wiedział ile Ci dokładnie spalił przy przejechanym dystansie.
miernik na liczniku wogule do tego ci nie jest potrzebny.
Jedziesz na stacje zalewasz bak do pełna.
jeździsz aż wyjeździsz co najmniej poł zbiornika wtedy zalewasz ponownie do pełna
na podstawie tego ile wlałeś z a drugim razem będziesz wiedział ile Ci dokładnie spalił przy przejechanym dystansie.
dokladnie tak zamierzam zrobić. Za jakies 2 tygodnie dam znać co z tego wyszło.
Xedos 6 KF 99r
U mnie wskazówka spada aż do E. Przysłania 1/3 E i wtedy jest już prawie pusto. Mocniejsze wejście w zakręt gwarantuje przerwanie pracy na chwilę:) Ogólnie wskazówka różnie wskazuje, a jeśli pływak choć trochę nabrał benzyny do środka (baniaczek unoszący się na powierzchni) to też będzie źle wskazywał.
Myślę, że spokojnie będzie Ci palił około 10l. Było kupić V6 pali tyle samo:)
Powodzenia!!
Myślę, że spokojnie będzie Ci palił około 10l. Było kupić V6 pali tyle samo:)
Powodzenia!!
Ciezko mi powiedziec czy lepiej przyspiesza, mam go od nieco ponad tygodnia.
nie mam niestety komputera pokładowego, a jest on chyba potrzebny zeby sprawdzić kody błędów?
mam przecie V6. chyba... ;D
Wodzu napisał(a):kody błędów.
nie mam niestety komputera pokładowego, a jest on chyba potrzebny zeby sprawdzić kody błędów?
Czege napisał(a):Było kupić V6 pali tyle samo:)
mam przecie V6. chyba... ;D
Ostatnio edytowano 22 mar 2009, 00:33 przez Setritus, łącznie edytowano 2 razy
Xedos 6 KF 99r
Wodzu napisał(a):kody błędów.
http://www.mazdaspeed.pl/web/warsztat/w ... .php?c=obd
nie trzeba...
Setritus napisał(a):mam przecie V6. chyba... ;D
silnik V6 ma poj. 2,0 Ty masz silnik B6 o poj. 1,6
- Od: 7 lis 2006, 17:57
- Auto: Mazda XEDOS CA B69 1994r
Honda Accord 2.0 CL VII
no najlepiej jest tak jak koledzy piszą pojaechać zatankować do pełna i pojeżdzić 200-300 kilometrów i wtedy znowu zalać do pełana i policzyć sobie ile spalił bo wskazania na liczniku są niezawsze zgodne ze stanem rzeczywistym w zbiorniku
- Od: 15 sty 2009, 19:04
- Auto: jest AR 156 1.8TS
była mazda 626 GE 1.8 16v 97r.
Moja mazda rekordowo niskie spalanie pokazała jak jechałem sobie nad morze w zeszłe wakacje.Przy na prawde spokojnej jeździe bo ok 100-120 km/h spaliła 6,6l benzyny.Dokładnie przeliczałem,więc są to informacje całkowicie prawdziwe.
Jeśli komuś xedos 2,0 V6 na trasie pali 2 razy tyle co mi to chyba mam naprawdę udany egzemplarz. jednak wg danych fabrycznych to spalanie 6-7l w trasie jest normalką
Jeśli komuś xedos 2,0 V6 na trasie pali 2 razy tyle co mi to chyba mam naprawdę udany egzemplarz. jednak wg danych fabrycznych to spalanie 6-7l w trasie jest normalką
- Od: 24 lip 2008, 00:56
- Auto: xedos6 2,0 V6 98 rok
millenia TA 2,3 miller
Mazda6 GG 3,0 V6
Mazda6 GY RF5C
Mazda6 GG L3
Mitsubishi Eclipse 3G 3,0v6
Mitsubishi Eclipse 3g 2,4
Eclipse 4G 3,8 v6
M5 GTA
M6 GTA
M6 gh
DymeK napisał(a):staraj sie go tak nie zamulać na 200 obr trzymaj w granicach 300- 350 powinno byc lepiej tez kiedyś próbowałem tak jak ty jeździć ekonomicznie na niskich obrotach i wychodziło zupełnie odwrotnie
proste
- Od: 7 lis 2006, 17:57
- Auto: Mazda XEDOS CA B69 1994r
Honda Accord 2.0 CL VII
A rozumiem ze jeśli nie zapala mi sie kontrolka żadnych układów typu Check Engine czy coś takiego to wszystkie układy są sprawne i nie notują błędów? np sonda lambda czy cos takiego.
Xedos 6 KF 99r
w xedosie 6 nie ma kontrolki 'check engine' – jak chcesz byc pewny czy komputer nie zanotowal bledow zrob bardzo prosty test za pomoca diody. Wszystko jest opisane na forum badz na stronie klubu.
tak, widziałem, za kilka dni z niego skorzystam
dzieki 
Xedos 6 KF 99r