Dzwiek – problem rozwiazany rolka prowadzaca! Nie podlaczony Czujnik spalania stukowego brak bledu

Postprzez Grzyby » 6 lis 2007, 10:39

monter24, i co ja mam zrobić z tym tematem?

Namieszałeś tu o wielu tematach nie mających związku z tym co pierwotnie było w nazwie czyli z dźwiękiem.

qbass napisał(a):monter24 napisał:
Czy pasek rozrzadu MITSUBOSHI moze byc ?

Może być. Nie ukrywam, że zaczynasz już męczyć pytaniami na które odpowiedzi na Forum jest multum

monter24 napisał(a):Moze i mecze, ale jesli pisze w wyszukiwarce np: rozrzad to po co wyskakuje temat luz w kole i pelnoo innych rzeczy o ktore nie pytam. To tak nie powinno byc, albo licznik i znowu wszystko tylko nic o liczniku. Glowa rozboli i nic wiecej.

Czy ty człowieku nie rozumiesz że to właśnie przez takich śmieciarzy jak ty mamy taką sytuację?
Co masz w temacie? Rolka prowadząca i czujnik spalania stukowego. A co w treści? Przegrzewanie silnika, rozrząd, wywalanie płynu do zbiorniczka.
Sam robisz syf i jeszcze z tego powodu narzekasz.

Zdecyduj się na konkretny temat i nazwij go sensownie.
Jak tego nie zrobisz ty, to zrobię to ja a przy okazji wywalę z tą to co już jest na forum.
Obrazek
d.pa
Forumowicz

Od: 3 paź 2004, 23:09
Auto: Peugeot 508 Hybrid4 '13
Suzuki Aerio 2.3l LPG '06
Renault Trafic 1.6 TT '16
Fiat Doblo 1.6 16V '01
Dacia DV 1.6 LPG '14
Fiat Ducato Pilote First 62A, 2.5TDI, '98
Burstner Amara 535TK

Postprzez monter24 » 6 lis 2007, 13:11

Chcę Cię poinformować, że nie jestem śmieciarzem, zarówno w domu jak i samochodzie zawsze mam porządek. Czuję się Obrażony związku z czy wzywam do refleksji i przeprosin publicznych.

Zmieniłem temat, ponieważ problem został rozwiązany, początkowo miałem Diagnoza dźwięku jaki wydaje mój xedos oraz problem z płynem. W związku z licznymi poradami chłopaków temat się rozwinął . Wydaję mi się oczywiste, że jeśli ktoś pisze o rozrządzie to nie będziemy zakładać nowego postu, gdyż wtedy dopiero mielibyśmy bałagan. Tematy się rozwijają więc padają różne pytania i odpowiedzi.

Międzyczasie byłem w ASO Łódź diagnoza padła na rolkę , dzięki odpowiedzi kolegów poradziłem sobie z płynem. W ASO doszukali się nie podłączonego czujnika spalania stukowego. Ja miałem wymieniany silnik , moja instalacja nie posiada wejścia do wyżej wymienionego czujnika. Dlatego pytam czy tak może pozostać, czy nie muszę wymienić ECU i podłączyć ten czujnik aby silnik prawidłowo funkcjonował. Na podstawie wszystkich opinii oraz zmiany faktów zaktualizowałem temat postu, gdyż pozostałe problemy zostały rozwiązane. Nie chcą zakładać nowego tematu zrobiłem właśnie tak, a to wszystko po to aby nie śmiecić!!

Staram się dać nowy przykład rozwiązywania problemów z naszymi autami , jak postępować jeśli ma się wiele pytań i jeszcze zostałem obrażony .

No i przestańcie pisać takie głupoty że płyn nie cofa się ze zbiornika wyrównawczego do układy chłodzenia To moja głupota !

Silnik się nagrzewa to nadmiar płynu idzie do zbiornika, a jak stygnie to z powrotem wraca do układu. Twoje zdanie

Jak dla mnie to ja napisałem dokładnie to co ty, więc z kimś jest problem, może to wynika z braku umiejętności analizy treści.

Reasumując proszę wyłącznie o odpowiedzi związane z ECU oraz czujnikiem spalania stukowego, po wyczerpujących odpowiedziach , wnoszę o skasowanie wszystkich moich postów oraz usunięciu moich porad w poszczególnych postach . Ja sam oświadczam ,że wyrejestruję się z Waszego forum.

Adam Olczak
Forumowicz

Od: 24 maja 2007, 20:06
Auto: Mazda xedos 6 2.0 V6 z LPG

Postprzez Grzyby » 6 lis 2007, 13:32

monter24 napisał(a):Chcę Cię poinformować, że nie jestem śmieciarzem, zarówno w domu jak i samochodzie zawsze mam porządek. Czuję się Obrażony związku z czy wzywam do refleksji i przeprosin publicznych.

To że masz porządek w życiu prywatnym nie oznacza że robisz to tutaj. Wręcz przeciwnie.
Czytałeś kiedykolwiek regulamin? Co tam jest napisane o nazewnictwie tematów, zakładaniu nowych, pisaniu na temat?
Sam masz zastrzeżenia do działania wyszukiwarki i jednocześnie robisz wszystko żeby nie mogła działać poprawnie.
monter24 napisał(a):Staram się dać nowy przykład rozwiązywania problemów z naszymi autami , jak postępować jeśli ma się wiele pytań

Dzięki ale nie skorzystamy. Przynajmniej dopóki jest tutaj obowiązujący regulamin ze swoimi aktualnymi zapisami. Taki "przykład rozwiązywania problemów" nadaje się do bloga a nie do tego działu. Powody masz powyżej.

Powiedz mi, czego dotyczy Twój temat?
Czego z niego dowie się osoba która zobaczy go dzisiaj?
Dzwiek – problem rozwiazany rolka prowadzaca! Nie podlaczony Czujnik spalania stukowego brak bledu

Jaki dźwięk? gdzie? co i jak?
Odpowiem Ci – nic z tego nie będzie wiedziała. A jak przeczyta całość to zastanowi się o co Ci chodziło jak zakładałeś temat. Jego przydatność w przyszłości również będzie wątpliwa bo szukajka wyrzuci go jako coś co jak sam napisałeś – tak nie powinno być.
monter24 napisał(a):rozrzad to po co wyskakuje temat luz w kole i pelnoo innych rzeczy o ktore nie pytam. To tak nie powinno byc, albo licznik i znowu wszystko tylko nic o liczniku

Chciałem ten temat jakoś uporządkować i dlatego prosiłem Cię o konkretne nazwanie tematu. Wtedy wiedziałbym które posty do niego nie pasują i dołączyłbym je do istniejących tematów (np. dot. chłodzenia).
monter24 napisał(a):Reasumując proszę wyłącznie o odpowiedzi związane z ECU oraz czujnikiem spalania stukowego

Już w poprzednim poście Cię poprosiłem o dopasowanie tematu do poruszanych problemów.

monter24 napisał(a):po wyczerpujących odpowiedziach , wnoszę o skasowanie wszystkich moich postów oraz usunięciu moich porad w poszczególnych postach .

Nie przyjacielu, nikt nie zamierza kasować Twoich postów. Jeśli stwierdzasz że ma ich nie być możesz je edytować.

monter24 napisał(a):Ja sam oświadczam ,że wyrejestruję się z Waszego forum.

Twoja decyzja. Jednak proszę Cię o spokojnie przemyślenie tego co napisałem.
Jeśli się wyrejestrujesz to szkoda, ale płakać nie będę z tego powodu.

P.S. Jak nazwiesz kogoś kto do jednego worka o nazwie nie wiadomo czego dotyczącej wrzuca kilkanaście różnych tematów, które powiązane są jedynie tym że występują w tym samym aucie?
I to pomimo istnienia regulaminu opisującego co i jak?
Kimś porządnym/zorganizowanym czy śmieciarzem?

P.S.2 Przepraszam za nazwanie Cię śmieciarzem. Nie jesteś śmieciarzem. Jesteś osobą która we własnym temacie zrobiła bałagan – łącznie z jego nazwą. Nic w nim do siebie nie pasuje ale masz rację.
Obrazek
d.pa
Forumowicz

Fiat Doblo 1.6 16V '01
Dacia DV 1.6 LPG '14
Burstner Amara 535TK

Postprzez monter24 » 6 lis 2007, 19:00

Czytał Pan kiedyś Konstytucje oraz akty prawne ustanowione przez parlament jak i rozporządzenia poszczególnych ministrów ? Regulamin korzystania z konta bankowego ?

Jeśli nie to proszę nic nie mów na temat regulaminu forum, gdyż ludzie nie mają czasu czytać ważnych, wpływających na ich życie dokumentów a co dopiero regulamin forum. Wszyscy biorą się do działania , interesujących ich spraw.

Czytając mój post dowiemy się na tematy istotne- dotyczące użytkowania praktycznie każdego xedosa. Faktycznie jest poruszone wiele wątków. Jednak my ludzie użytkownicy auto oraz w większości pasjonaci nie jesteśmy exportami! To właśnie oni wypowiadają się na jeden temat szczegółowo i profesjonalnie. Natomiast pasjonaci posiadają własne doświadczenie i jeśli będzie post zamulony xedos to gdzie go Pan umieści ?
– jeden napisze sprawdź ECU
– może sonda
– przepławka do wymiany
– filtry
– rozrząd
– źle ustawiony zapłon
– podciśnienia
Jeszcze ktoś inny napisze , ze to może być wszystko – bo taka jest prawda. Tematy ewoluują i nigdy nie będą dotyczyły jednego tematu. O Blogu pierwsze słyszę i myślę , że Pana zadaniem jest informowanie o takich możliwościach jak wspomniany Blog. Jak ktoś przeczyta całości będzie o wiele mądrzejszy. Pan jest przewrażliwiony i nadal sądzę , że wyszukiwarka jest wadliwa. Rozwiązanie to :

– w przypadku postów (pojedynczych tematów to możliwość w nazewnictwie dopuścić do napisania jednego wyrazu np: wyciek bądź zapłon, filtry , etc, góra dwóch słów) Natomiast w przypadku rozbudowanego problemu robimy wspomniany blog ( tam dopuszczamy nazewnictwa typu : Proszę o diagnozę , jakie mogą być przyczyny ) Takie regulacje powinny być na czerwono dużymi literami napisane na głównej stronie. Jeśli coś nie działa i ogół ludzi ma problemy to trzeba to zmienić aby stało się proste i przejrzyste.

Teraz kiedy poruszonych zostało wiele tematów z których ja się cieszę, ponieważ mi pomogły nie wiem jak mam nazwać temat tego postu aby usatysfakcjonować Pana Grzyba ! Do aktualnego regulaminu . Pan może wyczyścić wszystko i sprawa będzie załatwiona . Kasować wypowiedzi kolegów nie mogę więc ?
Forumowicz

Od: 24 maja 2007, 20:06
Auto: Mazda xedos 6 2.0 V6 z LPG

Postprzez Bartek. » 6 lis 2007, 19:14

Alleluja Bracie! :D
Chill out...
Forumowicz

Od: 16 sie 2006, 10:21
Auto: Xedos 6 2.0V6

Postprzez Grzyby » 6 lis 2007, 19:30

monter24 napisał(a):Jeśli nie to proszę nic nie mów na temat regulaminu forum, gdyż ludzie nie mają czasu czytać ważnych, wpływających na ich życie dokumentów a co dopiero regulamin forum. Wszyscy biorą się do działania , interesujących ich spraw.

Sorki kolego ale rejestrując się tutaj zgodziłeś się przestrzegać regulaminu o którym wspomniałem.
Zresztą guzik mnie obchodzi czy ktoś ma czas na czytanie.
Konstytucja czy akty prawne które przywołujesz w swojej wypowiedzi – możesz ich nie czytać ale to nie zwalnia Cię z ich przestrzegania.

monter24 napisał(a):jeśli będzie post zamulony xedos to gdzie go Pan umieści ?

poproszę o poprawienie tematu np. na "Słabe osiągi" i nie pozwolę prowadzić w nim dyskusji np. o nie działającym radioodtwarzaczu (bo ten nie ma na to wpływu)

monter24 napisał(a):O Blogu pierwsze słyszę

służę wyjaśnieniem http://pl.wikipedia.org/wiki/Blog

monter24 napisał(a):Teraz kiedy poruszonych zostało wiele tematów z których ja się cieszę, ponieważ mi pomogły nie wiem jak mam nazwać temat tego postu aby usatysfakcjonować Pana Grzyba ! Do aktualnego regulaminu . Pan może wyczyścić wszystko i sprawa będzie załatwiona . Kasować wypowiedzi kolegów nie mogę więc ?

Grzyby napisał(a):Chciałem ten temat jakoś uporządkować i dlatego prosiłem Cię o konkretne nazwanie tematu. Wtedy wiedziałbym które posty do niego nie pasują i dołączyłbym je do istniejących tematów (np. dot. chłodzenia).

Przykro mi że nie potrafisz sprecyzować czego dotyczy Twój temat. Zrobię to za Ciebie.

Uwierz że w najmniejszym stopniu nie zależy mi na kasowaniu wypowiedzi które mogą się przydać innym. Tylko co z tego skoro nigdy do nich nie dotrą jeśli będzie taki bałagan. Już tłumaczyłem czemu szukajka znajduje niewłaściwe tematy. Chyba wystarczająco jasno.

Bartek. napisał(a):Alleluja Bracie!

Następny mający w głębokim poważaniu zasady jakie tu panują .....

P.S. Jeśli masz/macie zastrzeżenia do moich działań – napisz proszę o tym w odpowiednim dziale.
Pomogę Ci (żebyś nie powiedział że nie masz czasu na szukanie) – Uwagi na temat forum i strony

pozdrawiam
Obrazek
d.pa
Forumowicz

Fiat Doblo 1.6 16V '01
Dacia DV 1.6 LPG '14
Burstner Amara 535TK