Uszczelka po pokrywą zaworów i późniejszcze problemy
Strona 1 z 1
Hej. Ostatnio wstawiłem madzie, aby wymienione zostały uszczelki pod pokrywą zaworów. Fakt faktem olej znikł, ale pojawiły się nowe problemy,a dokładnie zanik mocy i gasła po przeciągnięciu na gazie (na benzynie wszystko było ok, świece i przewody są nowe). Jak się okazało, zostały zmniejszone obroty i przekręcony zapłon. Ale największym problemem jest to, że nie ma tego kopa na 5-6 tys. obrotów i tu rodzi się pytanie co może to powodować? Iskra jest identyczna na wszystkich świecach.
- Od: 23 sty 2016, 18:29
- Auto: mazda xedos 6 2.0 v6
1997
A nie syczy Ci coś na silniku?
Jeśli zmieniałeś uszczelki na obu deklach, to kolektor dolotowy też był ściągany. Pod nim są rezerwuary podciśnienia. Ich króćce są strasznie kruche i łatwo o nieszczelność. A z nieszczelnością podciśnień nie zadziałają VRISy.
Jeśli zmieniałeś uszczelki na obu deklach, to kolektor dolotowy też był ściągany. Pod nim są rezerwuary podciśnienia. Ich króćce są strasznie kruche i łatwo o nieszczelność. A z nieszczelnością podciśnień nie zadziałają VRISy.
Zobacz czy ci VRISY się otwierają jak nie to masz przyczynę tak jak iten83 pisze połamane nie wpięte lub zamienione przewody podciśnień
Ale lubicie przepowiadać czarne scenariusze...
Wybaczcie, że dopiero teraz. 'Spec od uszczelek' pozamieniał mi przewody i poprzestawiał zapłon. Nie wiem czy specjalnie czy nie, ale przynajmniej już wszystko jest w porządku i olej nie chlapie.
Wybaczcie, że dopiero teraz. 'Spec od uszczelek' pozamieniał mi przewody i poprzestawiał zapłon. Nie wiem czy specjalnie czy nie, ale przynajmniej już wszystko jest w porządku i olej nie chlapie.
- Od: 23 sty 2016, 18:29
- Auto: mazda xedos 6 2.0 v6
1997
Strona 1 z 1