Jaki akumulator (CA KF)
Ja dwa lata jeżdżę na Boshu S5 004 w X1.6 i nigdy problemów z doładowaniem nie było a nie jeżdżę za dużo.
no one can fight the tide forever!
Zapraszam na mój mini blog;)
Zapraszam na mój mini blog;)
- Od: 16 cze 2011, 20:02
- Auto: Xedos 6 94' 1.6 16V B6 LPG BRC
Mazda 6, 1.8 120kM, 2003
No ja jeździłem na Boscha jakiś czas, potem raz z braku kaski kupiłem jenoxa i doszedłem do wniosku, że jednak byłem wcześniej nabijany butelkę. Różnica w trwałości – minimalna, w cenie – prawie dwukrotna. No ale człowiek uczy się na błędach.
- Od: 13 wrz 2012, 12:29
- Auto: MX-5
Kup Zapp polski aku Wapniowy jakis tam
64AH 540En (im wiecej EN tym auto lepiej kreci ) to wystarczy cena 250-300 zl z oczkiem
i kreic jak szalony trwalosc ? jak kazdy inny 
Dziękuję za odpowiedzi i sugestie – ostatecznie zakupiłem Boscha S4 004 (60Ah/540A). Wymiarami się zmieścił chociaż wystaje poza metalową podstawkę i trochę ma luzu na boki. Koszt 270zł + sprawdzili prąd ładowania i nasmarowali klemy 
Mam do Was jednak inne pytanie ponieważ mam dwie różne opinie. W sklepie gdzie kupowałem aku sprawdzili mi prąd ładowania i powiedzieli że jest 15V (czyli za duży) i to wina alternatora – mam szybko jechać do elektryka naprawić alternator bo w przeciągu 2tyg może szlag trafić nowy aku. Druga opinia od elektryka że on sam ma 6 lat aku na którym ma prąd ładowania 14,7 – 14,9. Nie wiem czy zostawić tak jak jest i jeździć czy poszukać "specjalisty"?
Mam do Was jednak inne pytanie ponieważ mam dwie różne opinie. W sklepie gdzie kupowałem aku sprawdzili mi prąd ładowania i powiedzieli że jest 15V (czyli za duży) i to wina alternatora – mam szybko jechać do elektryka naprawić alternator bo w przeciągu 2tyg może szlag trafić nowy aku. Druga opinia od elektryka że on sam ma 6 lat aku na którym ma prąd ładowania 14,7 – 14,9. Nie wiem czy zostawić tak jak jest i jeździć czy poszukać "specjalisty"?

Tylko ja i moja przestrzeń ...
- Od: 28 paź 2012, 16:08
- Auto: Xedek 6 2.0 V6 (CA) 98r
jak wyzej ksiazkowe ladowanie 14.4 v przy obciazniu spada
minimalna wartosc to 13.5.. wtedy nie doladuje aku ale nie moze byc nizsze do tej wartosci...
wieksza wartosc te 15v na krotkich dystansach nie narobi ci problemow
bo prostownik laduje 15.5 v
6A przykladowo i ? no wlasnie:) dziala ale to nie jest wskazane....
sprawdz kostke od alternatora . wypnij przetrzyj styki w miare mozliwosci
jak nie da rady to po prostu wtyknij wyciagnij i tak 3x
. najlepiej by bylo obadac sytuacje bo szkoda aku zajedzic ...
wieksza wartosc te 15v na krotkich dystansach nie narobi ci problemow
sprawdz kostke od alternatora . wypnij przetrzyj styki w miare mozliwosci
Xedo_more napisał(a):Akumulator Centra Futura 60ah 600A – cena 268zł. okres użytkowania od 17.05.2010
Jak na razie![]()
Wiadomo z silnikiem V6 ( Moja Madzia tak ma) przy niższych temperaturach wolę zapalać na dwa razy, pierwszy na 0,5 – 1 obrot, potem już tylko na dotyk.
Niestety ten akumulator po dłuższym użytkowaniu się nie sprawdził. Po 3 latach padł

Testowal ktos Max ampera w Xedosie
bo moj trzymie jeden dzien a nie wiem czy kupic tani z marketu czy inny ale nie drogi
bo moj trzymie jeden dzien a nie wiem czy kupic tani z marketu czy inny ale nie drogi
X E D O S 6
Sprzedam pompe wody xedos 6 2.0
Sprzedam pompe wody xedos 6 2.0
- Od: 19 maja 2012, 07:54
- Auto: viewtopic.php?f=314&t=156205
kup sobie jakiegoś kagera, używałem w poprzednim samochodzie i zdawał egzamin 

-
Keeper of the Art
- Od: 22 kwi 2012, 18:06
- Auto: Xedos 6 KF 98' – Sprzedany
Xedos 9 KJ 97' – Sprzedany
200SX SR20DET 89'
Z Kagerem będzie już ciężko , bo firma ponoc juz nie istnieje, i pozostały tylko te części które zalegają w hurtowniach lub sklepach. Sam mam już trzeciego Kagera ( oczywiście w trzecim aucie:)) i nie narzekam.

- Od: 6 gru 2009, 12:35
- Auto: Mazda Xedos 9 TA Kl 95 r. +LPG
Xedos 9 TA KL 99 r. LPG :)