Sondy lambda.
Pytanie jest następujące: okazało się że mam ułamaną sonde lambda, jest to sonda 4-żyłowa, czy są jakieś polecane sondy czy można spokojnie kupić podróbkę i uciąć przewody oraz zarobić.
W sklepie podróbka kosztuje 150 zł, czy możesz coś mi polecić, oprócz ori oczywiście, bo koszt jest kosmiczny. Wreszcie wyszło czemu madzia mi tak PALI!!!
Pozdrawiam
W sklepie podróbka kosztuje 150 zł, czy możesz coś mi polecić, oprócz ori oczywiście, bo koszt jest kosmiczny. Wreszcie wyszło czemu madzia mi tak PALI!!!
Pozdrawiam
- Od: 20 wrz 2004, 20:26
- Auto: Mazda Xedos 6 1,6 16V 1994
seb69 napisał(a):Witam! Pytanie do Jaksy, w jaki sposób skasować błedy komputera, czy wystarczy odpiąć akumulator na 30 sek,
Masę na 20 sec. i hamulec.
Tania ta sonda......My stosujemy Walkera ale czy do Xeda 1,6 mają w magazynie to nie wiem ( takie auto z tym silnikiem ostatnio miałem rok temuseb69 napisał(a):W sklepie podróbka kosztuje 150 zł, czy możesz coś mi polecić
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
nacisnąć i trzymac 20 sec.Puhcio napisał(a):co z tym hamulcem
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Jaksa napisał(a):seb69 napisał(a):Witam! Pytanie do Jaksy, w jaki sposób skasować błedy komputera, czy wystarczy odpiąć akumulator na 30 sek,
Masę na 20 sec. i hamulec.Tania ta sonda......My stosujemy Walkera ale czy do Xeda 1,6 mają w magazynie to nie wiem ( takie auto z tym silnikiem ostatnio miałem rok temuseb69 napisał(a):W sklepie podróbka kosztuje 150 zł, czy możesz coś mi polecić)
W jakiej cenie jest ta sonda? Z tego co wiem u mnie jest jedna z przodu a w 2.0 są chyba dwie. A i jeszcze jedno, co z tą masą odpiąć od akumulatora czy co??
- Od: 20 wrz 2004, 20:26
- Auto: Mazda Xedos 6 1,6 16V 1994
Taak? hehe to Italiance ( moze tak kasujesz kompa w Alfie .....b2 napisał(a):lapki wyciągną prąd

seb69 napisał(a):Witam! Pytanie do Jaksy, w jaki sposób skasować błedy komputera, czy wystarczy odpiąć akumulator na 30 sek
Jaksa napisał(a):nacisnąć i trzymac 20 sec.
Tak mozna skasowac cala pamiec komputera KAM. Zeby skasowac zapamietane bledy, trzeba uzyc testera, albo wyciagnac zwore TEN+GND podczas odczytywania kodow.
the right man in the wrong place...
nor napisał(a):to dlaczego elektryk mi polutowal zakladajac nowa? Chyba zna sie na rzeczy. czy to moze miec zwiazek z tym ze na wolnych obrotach sonda pokazuje stala wartossc?
spytaj elektryka.
mój też chciał lutować ale nalegałem, by tego nie robił. potem przyznał: "fakt, z cyną mniej pierdolenia, ale teraz nikt nam nie zarzuci niezastosowania się do zaleceń producenta" (na pudełku i kilka razy na instrukcji tłustym drugiem "NIE LUTOWAĆ POŁĄCZEŃ). a chyba inżynierowie Bosha lepiej wiedzą, co robić z własnym produktem, niż pan kaziu w swojej stodole, uzbrojony w palnik?
na dobrą sprawę tę robotę można zrobić samemu.
Keep Alive Memory. Komputer podczas uzytkownia samochodu programuje sie do warunkow jazdy. Chodzi tutaj o modyfikacje map zaplonu i wtrysku, ktore poza normalnymi algorytmami sa modyfikowane wynikami uzyskanymi z czujnikow w reakcji na sygnaly sterujace wysylane przez komputer lub kierowce. Moze to byc dostosowanie sie do paliwa, temperatury i cisnienia powietrza, specyficznych wlasciwosci danego silnika, etc. Nie wiem dokladnie. Czas programowania to najmniej kilka do kilkunastu kilometrow, pozniej nastepuja praktycznie korekty – prawdopodobnie jest to oparte na jakichs uproszczonych obliczeniach statystycznych.
the right man in the wrong place...
b2 napisał(a):zmiana oporu – przekłamania w wysyłanych przez sondę impulsach?
A może z tego powodu z jakiego nie lutuje się żarówek halogenowych? Duża temp. pracy i żaden lut tego nie wytrzyma
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
- Od: 14 wrz 2005, 11:16
- Auto: Mazda 626 GE(GLX) 1,8l 16V '95