Chciałem sie dopytać innych użytkowników Xedosa 1.6 , czy też tak macie ze jadąc na przykład na 4 biegu przy 3-4 K rpm jak naciśniecie na max pedał gazu to autko przyspiesza ale bardzo bardzo powoli? I w momencie jak zaczynam puszczać lekko (tak do 3/4 mniej wiecej) czuć ze przyspiesza szybciej.
Wiem, ze zapchany filtr paliwa może byc tego powodem ale ja swoj wymienilem 2 dni temu a problem pozostał. Nie wiem czy to normalne czy tez nie ale ostatnio mialem okazje bujnąć sie Polówka szefa i w niej była większa ta dynamika przy naciśnieciu pedału niż u mnie (zwłaszcza na wysokich biegach) , a no i pedał chodził o wiele luźniej niż u mnie.
Z innych objawów zauważylem ze na przykład wrzucajac 3 i naciskając mocniej gaz potrafi autkiem tak trzykrotnie szarpnąć (ale wciąż przyśpiesza)
Dość często autko odpala za drugim razem
To by mogło sugerować pompę paliwa lub coś w ten deseń ale już nie wiem sam
Generalnie świece są nowe, kable są nowe,filtra paliwa nowy, przepustnica byla czyszczona.
Błędów nie ma, jedyny jaki kiedykolwiek miała to był czujnik EGR , ale on już zaslepiony jest. Wogóle zauważyłem że czasami autko przyśpiesza świetnie a czasami sie zamula (w dokładnie tych samych warunkach)
Dziekuje z góry za sugestie i podzielenie się doświadczeniem odnośnie tego gazu
ps autko kiedyś miało gaz (zdjęty zanim go kupiłem) więc może poprzedni właściciel czasami na sucho jeździł?
ps 2 zauwazylem ze autko lepiej chodzi gdy nie ma jeszcze max temp (bardziej płynnie)
Moze ma ktoś jakieś sugestie ?:)
Edit: 26 maja 2011 18:54
Czy zaślepiony zawór EGR może być za to odpowiedzialny ? I czy jak jest zaślepiony to będzie wskazywał błąd 16 czy raczej tester nie powinien niczego wskazywac?