problem z regulatorem cisnienia paliwa
Strona 1 z 1
Witam jestem posiadaczem mazdy xedos 1.6 CA B6 (lpg)'95r.Od jakiegos czasu mam problem z osiagami oraz z obrotami,dodam ze auto jest po generalnym remoncie.Moja madzia jezdzi jakby mila 75Km nie wkreca sie na obroty jest bardzo slaba,obroty na biegu jalowym faluja.Po podlaczeniu pod komputer wyskakuje blad 25 czyli REGULATOR CISNIENIA PALIWA.w trybie awaryjnym auto nie odpala ma tak slabe obroty,przepustnica czysta.Dodam ze pod maska nie czuc benzyny.Jak sadzicie czy przyczyna tych osiagow oraz obrotow moze byc regulator?czy powinienem go wymienic z gory dziekuje za pomoc
- Od: 12 mar 2009, 22:16
- Auto: Mazda Xedos 1.6 16v
Moze pompka paliwa ? Moze wtryski ? Moze przeplywomierz ?
Sprawdzic i nie meldowac o trudnosciach ;]
A tak serio to sprawdz te rzeczy a potem jak nic Ci nie wyjdzie zobacz na rozrzad bo mogl przeskoczyc i sie zaplon po..ac
Sprawdzic i nie meldowac o trudnosciach ;]
A tak serio to sprawdz te rzeczy a potem jak nic Ci nie wyjdzie zobacz na rozrzad bo mogl przeskoczyc i sie zaplon po..ac
Wymieniałeś gdzieś niedawno rozrząd? Mi po wymianie rozrządu po dwóch dniach miał takie objawy jak piszesz. Okazało się że pasek przeskoczył 
Xedos B6 http://www.youtube.com/watch?v=LqXNk-psA3s
Xedos KF http://www.youtube.com/watch?v=o7klHd-1HWQ
Moje autko: viewtopic.php?f=137&t=95874
Xedos KF http://www.youtube.com/watch?v=o7klHd-1HWQ
Moje autko: viewtopic.php?f=137&t=95874
Sprawdź czy nie ma gdzieś dziury w dolocie między przepływomierzem a kolektorem. Ta guma harmonijka lubi gdzieś pęknąć i potrafi spowodować takie objawy jak opisujesz.
- Od: 30 lip 2008, 22:55
- Auto: Xedos 6 CA KF
To co napisał maniek w sumie ma sens... Dużo lewego powietrza i sterownik nie wie co robić więc winą obarcza sprzęt. Zdejmij rurę z filtra i sprawdź czy nigdzie nie pękła. To 5 minut roboty a może oszczędzić sporo kosztów.
- Od: 4 lis 2010, 00:49
- Auto: Mazda Xedos 6 2.0 V6 96'
najpierw sprawdź tą gumę. Jeśli ona będzie sprawna to dopiero możesz zastanawiać się nad samoregulatorem.
Ona często pęka od spodu i wtedy ni chu chu tego nie widać.
Ona często pęka od spodu i wtedy ni chu chu tego nie widać.
- Od: 4 lis 2010, 00:49
- Auto: Mazda Xedos 6 2.0 V6 96'
Najlepiej sciagnij cały i oklej dokladnie tasma izolacyjna raz przy razie, wtedy bedziesz mial pewnosc. Ja kiedys tez sie upieralem ze guma jest ok a pekniecie bylo tak male ze ciezko bylo je zuwazyc. Lepiej okleic na darmo nic szukac przyczny Bog wie gdzie 
Regulator ciśnienia nie wpływa w żadnym wypadku na jazdę na gazie. Z tego co piszesz objawy są również na LPG. A tak w ogóle to jaka to instalacja? Sekwencja czy podciśnieniowa? Jak masz dostęp do lampy stroboskopowej to sprawdź wyprzedzenie zapłonu – wyjdzie wtedy czy masz przeskoczony rozrząd. Znajomy jeździł tak civic'iem bez świadomości ponad pół roku a pasek był przełożony tylko o jeden ząb. Jak przestawił pasek to dopiero odczuł jak powinien pracować silnik.
- Od: 30 lip 2008, 22:55
- Auto: Xedos 6 CA KF
Strona 1 z 1