xedos 6 2,0 v6 chłodnica oleju
Strona 1 z 1
witam. mam takie pytanko dotyczące chłodnicy oleju w xedosie 6 skrzynia manualna otóż po rozebraniu przodu zauważyłem kilka części świadczących ze kiedyś była tu skrzynia automatyczna a chłodnica oleju tylko sobie wisiała
z tego co ja wiem to chłodnice oleju były tylko w samochodach z skrzynią automatyczną
sprawa jest takiego typu że chce ją podłączyć do silnika i prosił bym o jakieś propozycje a najlepiej fotki gdzie się wpiąć w silnik . a tak poza tematem to chłodnica wody firmy koyo będzie odpowiednią firmą do mazdy

- Od: 27 kwi 2009, 20:42
- Auto: volvo 850
powiem Ci ze w moim poprzednim aucie (Audi 80 B4) z 2 litrowym benzynowym silnikiem mialem chłodniczke oleju a skrzynia była manualna więc chyba nie tylko ze skrzynia automatyczna montowano je chyba ze Mazda tak ma a tego nie wiem gdyż jestem początkujący w Mazdzie,pozdrawiam

- Od: 6 gru 2009, 12:35
- Auto: Mazda Xedos 9 TA Kl 95 r. +LPG
Xedos 9 TA KL 99 r. LPG :)
z tym się zgodzę tak samo jak z chłodnicą paliwa i chłodnicą nagrzewnicą powietrza w filtrze powietrza
w bełgocie 307 hdi co niema sensu
chyba że ktoś sądzi inaczej. dzisiaj oglądałem silnik z każdej strony jest aktualnie wyjęty
i nie mam pojęcia gdzie te dwa przewody wpiąć porostu
ale nie dam za wygraną

chyba mam już plan jak to podłączyć do silnika
czekam tylko na części
ooo dziś widziałem pierwszy raz w życiu xedosa z turbo
zagadałem do kolesia bo byłem bardzo ciekawy jak to zrobił a on na to że już takiego kupił
po otwarciu maski od razu rzuca się wy oczy wielki napis turbo zamiast 24 Valves zacząłem więc szukać turbo a tu niema ani kompresora ani turbiny. przewód powietrzny szedł od razu z kolektora do filtra powietrza
powiedziałem panu ze niema turbo a on na to ze się nie znam . i tak się skoczyło pierwsze spotkanie z xedosem (150 km) bo tyle ponoć miał z turbo
tubus2125 napisał(a): po otwarciu maski od razu rzuca się wy oczy wielki napis turbo zamiast 24 Valves
Szczyt szpanu i luksusu

tubus2125 napisał(a): powiedziałem panu ze niema turbo a on na to ze się nie znam... (150 km) bo tyle ponoć miał z turbo
Ale śię uśmiałem
Co się stanie, gdy jadąc z prędkością światła, włączysz przednie reflektory?
już wiem gdzie ten koleś mieszka od turbo
muszę temu autu zrobić kilka fotek
bo tak oblepianego x6 w tuningowe listewki z allegro to dawno nie widziałem
tam gdzie inne auta mają listwy to on miał te chromowane tasiemki z allegro porostu porażka

tubus2125 napisał(a):taka ładna aluminiowa
uważaj na złomiarzy

Co się stanie, gdy jadąc z prędkością światła, włączysz przednie reflektory?
Strona 1 z 1