Witam serdecznie,
Przed zimą miałem ten sam problem od listopada zanik a teraz jak się zrobiło cieplej gra zaczyna się od nowa. Przy odpalaniu słysze świst rozrusznika ale nie kręci silnikiem nieraz muszę tak dwie minuty próbować jak zazgrzyta wtedy przy ponownym przekręceniu kluczyka już odpala. Wygląda na to ,że bendix siadł i moje pytanie czy idzie to jakoś naprawić w domowych warunkach czy muszę kupić rozrusznik lub dać do regeneracji. Jak pytałem w carspeedzie to nowy bendix 300zł...
Pozdrawiam
Tubi
Domowa regeneracja bendix'a w rozruszniku (CA KF 92')
Strona 1 z 1

http://www.youtube.com/watch?v=yormhej1TKs
u mnie jest troche inny problem z rozrusznikiem a mianowicie po przekręceniu kluczykiem robi tylko pyk kontrolki lekko przygasna i tak trzeba kilka razy popykac zeby zaskoczyl i zakrecil silnikiem.Zeby było smiesznie dzieje sie to tylko gdy silnik jest cieply na zimnym np z rana jeszcze nigdy sie nie zdarzylo a gdy jest zagrzany to prawie co odpalane tak sie dzieje.Wracajac do twojego bendixa to troche chyba drogo bo wolabym chyba razej caly rozrusznik kupic uzywke za polowe tej ceny,sam sie nad tym zastanawiam poza tym w intercarsie chyba jak sie nie myle caly rozrusznik dostaniesz firmy X za nie duzo wyzsza cene.

- Od: 6 gru 2009, 12:35
- Auto: Mazda Xedos 9 TA Kl 95 r. +LPG
Xedos 9 TA KL 99 r. LPG :)
A ja się dalej nie dowiedziałem czy da się to naprawić samemu bez kosztów 
Co się stanie, gdy jadąc z prędkością światła, włączysz przednie reflektory?
Strona 1 z 1