Co mogę zrobić żeby moja zdzirka miała większą moc? Mazda jest niby z niemiec (ale chyba dużo silnikowo przeszła) – jest strasznie zajechana.
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Z góry dzięki
www.mazdaspeed.pl
Fedu napisał(a):Mi tylko brakuje tego efektu co 1.6 w 2.0 tego nie ma tz. moment obrotowy w 1.6 był przy 3600 a w 2.0 dopiero 5000obr/min...ten kto jeździł to wie o co mi chodzi..
Ciekwe?? Chętnie prześledziłbym wykresy z hamowni.Hazu napisał(a):za to 1,8 miał super moment od najniższych obrotów (napewno lepszy niż KF)
Mev napisał(a): Hazu napisał(a):I to właśnie ten silnik tylko i wyłącznie powinien być montowany w xedosie.
Cieszę się bardzo, że doszedłeś do tego znowu
mbydlinski napisał(a): Fedu napisał(a):Mi tylko brakuje tego efektu co 1.6 w 2.0 tego nie ma tz. moment obrotowy w 1.6 był przy 3600 a w 2.0 dopiero 5000obr/min...ten kto jeździł to wie o co mi chodzi..
Nie chcę być niemiły ale jeździłem i nie wiem o co chodzi. 1.6 nie jeździ ;/
Fedu napisał(a):A co do tego że silnik B6 nie jedzie to przejedz się Astrą, Vectrą ,Laguną albo BMW 316 to dowiesz się co to znaczy "nie jedzie"
mbydlinski napisał(a):różnica pojemności
bansenio napisał(a):Siema, a jak tam Fedu Twój dolot ze stożkiem, wszystko okki??
Mev napisał(a):Kultura pracy V6 jest niesamowita, przesiadłem się z 2.0 V6 na 2.8 R6 i niestety mimo
Fedu napisał(a):bansenio napisał(a):Siema, a jak tam Fedu Twój dolot ze stożkiem, wszystko okki??
Wszystko w porządku brak nieszczelności i brania lewego powietrza
Mev napisał(a):Kultura pracy V6 jest niesamowita, przesiadłem się z 2.0 V6 na 2.8 R6 i niestety mimo
Wczoraj gość podjechał Passatem b3 2.8 VR6 i pokazał mi "piękny" dźwięk swojej VR6 żadnego wrażenia na mnie nie zrobił. Po usłyszeniu Xedosa Vki zamilkł i już nie był taki wesoły jak wcześniej
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość
Moderatorzy 6 / 626 / MX-6 / Xedos 6