Olej w gniazdach świec – jaka przyczyna?
Strona 1 z 1
w moim xedzie stwierdziłem w 3 gniazdach świec zalegający olej. jedna była wilgotna a 2 prawie pływały w oleju
czy wystarczy zmienić uszczelkę pod pokrywą czy jest to jakiś poważniejszy problem? czy olej w gniazdach świec może mieć wpływ na spadek mocy? a przede wszystkim czy może sie tak dziać przy "licznikowym" przebiegu ok.155tys km?
Ostatnio edytowano 1 lut 2008, 00:34 przez mickey00, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 28 sty 2008, 19:27
- Auto: Mazda Xedos 2.0i V6
Staram się jak mogę ale świeżak jestem na forum i motam sie na "szukajce"jak "świnia w pomidorach"
ta fotorelację znalazłem ale odpowiedzi na to czy zalane świece maja jakiś związek z utratą mocy to już nie a tym bardziej jak to sie ma do przebiegu po którym taka uszczelka może dokonać żywota 

Olej w gniazdach świec nie ma nic wspólnego z utratą mocy , chyba że masz wode w oleju ale i to nie powiinno mieć wpływu na zapłony.
Przebieg jak najbardziej właściwy aby uszczelka oryginalna puściła.
Jeżeli chodzi o spadek mocy to polecam sprawdzić kody błęów (może coś padło)
lub jeżeli założyłeś jakąś tandetną lpg to możliwe że katalizator się zapchał.
Przebieg jak najbardziej właściwy aby uszczelka oryginalna puściła.
Jeżeli chodzi o spadek mocy to polecam sprawdzić kody błęów (może coś padło)
lub jeżeli założyłeś jakąś tandetną lpg to możliwe że katalizator się zapchał.
Gazu nie mam bo jakoś nie mam do niego przekonania a poza tym robie ok 10tys km rocznie a zatem gaz mi sie raczej nie opyla. Uszczelkę już zamówiłem. Po jej zmianie bujne sie na sprawdzenie kodów błędów.
Dzieki za pomoc!!!
Dzieki za pomoc!!!
Strona 1 z 1