witam wszystkich,
mam problem:
od dwóch dni słyszę w silniku pykanie, które wzrasta wraz z obrotami. szukając na forum, dowiedziałem się że to mogą być jakieś "szklanki" lub hydro-popychacze.
chciałem Was zapytać: czy ktoś już miał taki objaw? czy to coś poważnego?
dodam, ze oleju jest max... niestety nie potrafię zlokalizować miejsca, z którego się wydobywa to stukanie, ale mniej więcej pomiędzy pokrywa zaworów a kolektorem ssącym...
...ktoś pisał, że już z tym jeździ od 8 miesięcy...
czekam na Wasze opinie...
Pozdrawiam sojer2010 {moja mazda to xedos 1.6 16 v z 94}
[Xedos6 CA] 1.6 – pykanie w silniku
Strona 1 z 1
sojer2010 napisał(a):witam wszystkich,mam problem od dwóch dni słyszę w silniku pykanie które wzrasta z obrotami,szukając na forum dowiedziałem się że to mogą być jakieś szklanki,lub hydro popychacze,chciałem Was zapytać czy ktoś już miał taki objaw? czy to coś poważnego? oleju jest max,nie potrafię zlokalizować miejsca z którego się wydobywa stukanie tak mniej więcej to pomiędzy pokrywa zaworów a kolektorem ssącym a ,ktoś pisał że już z tym jeździ 8 miesięcy ,ale mi się wydaje że to jest do czasu,czekam na Wasze opinie opinie
Pozdrawiam sojer2010 {moja mazda to xedos 1.6 16 v z 94}
Cykanie nie dochodzi przypadkiem z kasownika luzów zaworowych?
- Od: 30 cze 2010, 22:18
- Auto: MONDEO MK3 2.0TDCI 115KM + CHIP
Hazu napisał(a):mbydlinski napisał(a):dowiedziałem się że to mogą być jakieś szklanki,lub hydro popychaczembydlinski napisał(a):Cykanie nie dochodzi przypadkiem z kasownika luzów zaworowych?
![]()
![]()
Burek wiele ma imion.
W ogóle przestaje to stukać po pewnym czasie czy zawsze stuka nawet na najwyższych obrotach?
nie ma z czego się wyśmiewać,każdy ma swoje poglądy,a to że się myli to nic śmiesznego,to jest forum każdy z nas się uczy...
wracając do tematu dziś nic nie stukało to auto ma fazy
ale jak by powróciło mam się martwić? czy mogę z tym jeździć?
Strona 1 z 1