Witam moje pytanie – czy warto zapłacić za to 150zł + części ? czy lepiej samemu się pogrzebać. Niestety nie mam kanału, ale wydaje mi się że dam radę z lewarka.
Czy ktoś już to kiedyś robił ? może jakaś fotorelacja? zestaw naprawczy kosztuje około 60 zł z gumkami i tłoczkiem. Nie znalazłem odpowiedniego tematu – dlatego założyłem nowy.
Pozdrowienia
Wymiana tłoczka hamulca ręcznego
Strona 1 z 1
A ja znalazłem i to nawet dwa:
viewtopic.php?f=126&t=64160&hilit=regeneracja
viewtopic.php?f=125&t=38111&hilit=r%C4%99cznego
Z tymi fotorelacjami sobie sam poradzisz
Pozdrawiam
Tubi
viewtopic.php?f=126&t=64160&hilit=regeneracja
viewtopic.php?f=125&t=38111&hilit=r%C4%99cznego
Z tymi fotorelacjami sobie sam poradzisz
Pozdrawiam
Tubi
Co się stanie, gdy jadąc z prędkością światła, włączysz przednie reflektory?
Ja zrobiłem to sam bez kanału w garażu, na lewarku. Zajeło mi to dwa dni bo oddałem zaciski do piaskowania. Dzieki temu wyłonił mi się nimbus do ustawiania siły zacisku więc było warto. Sama regeneracja to zabawa i nie ma tu żadnej filozofii. Zatem bierz sie do dzieła a za zaoszczędzone pieniążki trzaśnij se piwko bo dobrze wykonanej robocie. Jeśli w zamiennikach jest gumka uszczelniająca cyngiel napinany przez linkę to nie warto kupować orginalnych gum (to właśnie tam dostaje sie woda i koroduje mechanizm). ja kupiłem orginalny zestaw bo zależało mi właśnie na niej no i dodany był specjalny smar. poza tym będziesz potrzebował kawałka papieru wodnego przynajmniej 800 tki lu wyżej (do szlifu prowadnic zacisku, ewentualnie tłoczka)i to wsio. Po zdjęciu przewodu hamulcowego uważaj na miedziane uszczelki, łaatwo je gdzieś zgubić a do kupienia to raczej ich nie znajdziesz. odpowietrzenie to też banał. Fotorelacja jest na forum w dziale 626 gd tak mi sie wydaje – powinno pomóc bo zacisk jest prawie identyczny.
jestem laikiem i zrobiłem to jedynie na podstawie fotorelacji z tego forum zatem uważam za zbyteczne wywalanie kasy, warto też poznac swój samochód i choćby własnoręcznie regulowć sobie docisk ręcznego.
jestem laikiem i zrobiłem to jedynie na podstawie fotorelacji z tego forum zatem uważam za zbyteczne wywalanie kasy, warto też poznac swój samochód i choćby własnoręcznie regulowć sobie docisk ręcznego.
http://pl.20dollars2surf.com/?ref=200654
- Od: 3 sie 2007, 16:00
- Auto: Xedos 6 2.0 V6 92r. SGI
Strona 1 z 1