Wymiana tarcz
Strona 1 z 1
Witam mam pytanie czy dam sam rade wymienic przednie tarcze,czy trzeba jakies specjalne klucze i czy duzo przytym roboty.Tam gdzie mieszkam chca za wymiane 100pln.Czy kupilem dobre tarcze?http://www.allegro.pl/item788594583_tarcze_hamulcowe_brembo_mazda_626_ge_gf_gw_xedos_6.html
- Od: 3 lis 2009, 21:38
- Auto: Mazda Xedos 6 1.6i B6
jackblackxxx nie obraź się ale jeśli zadajesz takie pytania to lepiej podjedź tam gdzie Ci zaoferowali wymianę za 100zł -sama wymiana nie skomplikowana ale możesz "stanąć" czasami na jednej śrubie czy też na zapieczonym zacisku i zapłacisz wtedy więcej na poprawki i nie zapomnij też kupić nowych klocków -zakładanie starych do nowych tarcz mija się z celem
- Od: 26 sie 2005, 07:39
- Auto: RX8 z z32se
jackblackxxx tu masz fotorelacje http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.ph ... iana+tarcz
Ale posłuchaj pawelc bo dobrze mówi
Ale posłuchaj pawelc bo dobrze mówi
-
Przemek...
- Od: 8 wrz 2006, 16:22
- Auto: Mazda 6gh 2.5pb
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT
Witam oto moja krotka przygoda z wymiana tarcz.Odkrecamy kolo,ja podkladam je pod przod progu i jeszcze oczywiscie stoji na lewarku i na hamulcu recznym.Potem odkrecamy dwie sruby od zacisku pokazane na zdjeciach(jak nie puszczaja to WD40), a nastepnie jedna sruba imbusowa (6 chyba),sciagamy zacisk,zmienaiamy tarcze.Problem moze byc tloczek w zacisku,nowe tarcze i klocki sa grubsze niz stare a tloczek jest ustawiony pod stare.Trzeba go czyms rozebchac mi sie udalo zrobic to kluczem nasadkowym z grzechotka.Nastepnie po zalozeniu zacisku zakrecamy dwie wczesniej odkrecone sruby i jedna imbusowa,potem czyscimy tarcze odtluszczaczem jakims i zakladamy kolo.Wazne:po zalozeniu kola wszystko musi luzno chodzic tzn;Kolo sie krecic ma bez zadnych mocnych podkreslam oporow,reszta sie sama ulozy.
Zdjęcia:

Zdjęcia:

- Od: 3 lis 2009, 21:38
- Auto: Mazda Xedos 6 1.6i B6
Strona 1 z 1