Po zmianie opon i felg na nowe czuję dziwne pukanie w podłodze.Jest ono bardzo delikatne. Odczuwalne jest przy prędkościach od 40 do 60 km/h potem wszystko się uspokaja. Przy jeździe w zakrętach się nasila. Ale też tylko w tym zakresie prędkości. Dodam że na kierownicy niczego nie czuć. Przy większych prędkościach wszystko jest ok. Nie czuć również niczego podczas hamowania.Dotychczas miałem koła od serii. Teraz mam 195/50/16. Nie znam ET tych felg ale krawędzie opon są równo z błotnikami. Czy przyczyny szukać w zawieszeniu czy w kołach, pomimo tego że na kierownicy niczego nie czuć?
Pozdrawiam.
Dziwne pukanie w podłodze.
Strona 1 z 1
Niestety po zmianie łączników i drążka kierowniczego nadal puka. Zaobserwowałem natomiast jeszcze jedną rzecz. Gdy wydawało mi się że problem znikł najechałem na studzienkę i od razu pukanie wróciło. Prędkość pukania pasuje do obrotów koła i czasami jest mocniejsze czasami słabsze, zawsze się wzmaga przy jeździe po łuku. Czy łożysko może dawać takie objawy? Dodam że muszę jeszcze kolumnę kierowniczą wymienić bo w czasie wymiany drążka mechanik znalazł na niej luz. Czy ona może tak mieszać?
Mam pierścienie i są porządnie spasowane, więc ten problem odpada.
kattom napisał(a):Żadna nie uciekła na plastikowym pierścionku (o ile takie masz) ?
Mam pierścienie i są porządnie spasowane, więc ten problem odpada.
- Od: 4 mar 2006, 22:00
- Auto: Peugeot 407 SW
2.0 HDI 136
Witam, obstawiam przeguby – ewentualne luzy na nich... miałem podobnie 
https://www.facebook.com/2become1photo – FOTOGRAFIA ŚLUBNA
- Od: 9 lis 2007, 11:41
- Auto: Mazda Xedos 6 CA KF '99 Back to Black
Strona 1 z 1