Zderzenie podwoznia z ziemią, czy coś mogło sie uszkodzić?

Skrzynia biegów, sprzęgło, osie, zawieszenie, koła, układ kierowniczy i hamulcowy.

Postprzez Setritus » 3 maja 2009, 00:15

Witam
mialem dzis mało przyjemną sytuację, mianowicie podczas głupiej majówkowej zabawy w rajdowca na leśnych ścieżkach wjechałem w pokaźny dołek i tak przyryłem podwoziem w ziemie ze az sam sie przeraziłem... :| czy mogło się coś uszkodzić? Co mam sprawdzić? Sam nie znam sie na cześciach podwozia, dlatego nie mam pojecia co sprawdzic...
Auto niby jedzie tak jak jezdzilo wczesniej, nic nie stuka itd, ale moze jednak warto by sie upewnić...
sory za glupie pytanie, ale martwie sie o moja madzie... :( moze sie jej cos stalo... ;(
Forumowicz

Od: 22 lut 2009, 13:42
Auto: Xedos 6 KLZE
Xedos 6 KF 99r

Postprzez 8dyb8 » 3 maja 2009, 00:23

sprawdz czy miska cala :) w sumie to wszystko, mi w wawie+okolice sie czasami przytrafi przyryc na asfalcie – naszczescie narazie bez ofiar w czesciach
Obrazek
Forumowicz

Od: 3 lip 2008, 15:26
Auto: Ford Probe 2.0 // Pralka IV

Postprzez travisowski » 3 maja 2009, 11:44

takie sytuacje nie sa przyjemne wiec doskonale cie rozumiem.proponuje podjechac do jakiegos zakladu mechanicznego.chlopaki podniosa autko i w pare minut sprawdza co i jak.naprawde warto dla swietego spokoju ducha.zapewne nic sie nie stalo ale upewnic sie trzeba.pewnie troszke utarles warstwe zabezpieczenia ktore tez przed zima warto uzupelnic w takim przypadku.zaplacisz pare zlotych i bedziesz spac spokojnie.micha od silnika raczej nie bo one sa solidne ale jesli masz AT to warto sprawdzic miske skrzyni ktore sa delikatne.sam nic nie zobaczysz jak nie masz podnosnika lub kanalu.a zastanawianie sie co moglo sie uszkodzic nie ma sensu.
Forumowicz

Od: 6 maja 2008, 13:12
Auto: Mazda 3S 2.3L 2006