Przeguby – zewnetrzne czy wewnetrzne?
Strona 1 z 1
witam
mam pytanko zanim wybiore sie do mecha – jak ruszam przy ostrym skrecie w prawo lub w lewo slychac stukanie z przodu – na luzie tak sie nie dzieje – podpowiedziano mi, ze to przeguby – zaczalem wertowac siec i okazuje sie, ze sa przeguby wewn. i zewnetrzne. moze ktos wie jakie mi to stukaja? i najwazniejsze – w jakiewj rozsandej cenie moglbym kupic te rzeczy?
prosilbym tez o jakiegos linka do sklepu z dobrymi cenami
pozdrawiam Tomek
mam pytanko zanim wybiore sie do mecha – jak ruszam przy ostrym skrecie w prawo lub w lewo slychac stukanie z przodu – na luzie tak sie nie dzieje – podpowiedziano mi, ze to przeguby – zaczalem wertowac siec i okazuje sie, ze sa przeguby wewn. i zewnetrzne. moze ktos wie jakie mi to stukaja? i najwazniejsze – w jakiewj rozsandej cenie moglbym kupic te rzeczy?
pozdrawiam Tomek
- Od: 4 lip 2004, 06:43
- Auto: Mazda 3 2.0 2017
http://www.moto.sklep.pl/
Raczej zewnętrzne przeguby, z reguły to one pierwsze padają i robią najwięcej hałasu, mechanik nie powinien mieć problemu z diagnozą
Powodzenia
Raczej zewnętrzne przeguby, z reguły to one pierwsze padają i robią najwięcej hałasu, mechanik nie powinien mieć problemu z diagnozą
Powodzenia
- Od: 15 wrz 2004, 10:47
- Auto: Mazda 626GE 1.8 16V 95r.
również moim zdaniem to przegub zewn. miałem to w cieniasie i zawracałem na dwupasmówce 600 km od domu (w jeleniej górze) i wziął się skurczybyk ukręcił. Rachunek 308zł 50 gr.
Lepiej się nie wypuszczaj nigdzie dalej z takimi przegubami.
Co do ceny to Jaksa mówił, że japońca można kupić od 270 zł, o ile mnie pamięć nie myli.
Lepiej się nie wypuszczaj nigdzie dalej z takimi przegubami.
Co do ceny to Jaksa mówił, że japońca można kupić od 270 zł, o ile mnie pamięć nie myli.
tomek napisał(a):witam
pozdrawiam Tomek
Jest gość pod Warszawą który podobno dobrze regeneruje przeguby, daje nawet gwarancję na rok.
- Od: 20 wrz 2004, 20:26
- Auto: Mazda Xedos 6 1,6 16V 1994
xedos 1995 napisał(a):ludzie pomocy!! szukam przegubu do mojej madzi xedso 6 1,6 16 V CA dohc z abs...nie mczy wie ktos gdzie mozna go kupic Prawy zewnetrzny...
W XXI wieku i z dostępem do Internetu znalezienie przegubu nie powinno zając Ci dłużej jak 5 minut. Na przykład w Intercarsie możesz kupic 4MAX za 193.62PLN numer katalogowy 4302-07-3496
Filia Intercars we Wrocławiu jest na Al. Armii Krajowej 62 tel 071-797 77 30(-35)
Full Time 4WD
VTR 1000F
VTR 1000F
tomekrvf napisał(a):W XXI wieku i z dostępem do Internetu znalezienie przegubu nie powinno zając Ci dłużej jak 5 minut. Na przykład w Intercarsie możesz kupic 4MAX za 193.62PLN numer katalogowy 4302-07-3496
Filia Intercars we Wrocławiu jest na Al. Armii Krajowej 62 tel 071-797 77 30(-35)
he he dobre masz znizki
a wracajac do tematu tomek zernij pod sam. zapewne na wadliwym przegubie bedzie peknieta guma w 95% przypadkach tak jest najpierw peka osłona przegubu (15zl) smigamy troszeczke dostaje sie piasek i po wszystkiemu koszt rosnie z 15 do 200zl + robocizna
- Od: 8 paź 2006, 11:19
- Auto: 323F 99r 1.8 LPG SGI Stag4:)
No to czas na archeologię i podpięcie się pod temat
U mnie też w Xedosie(z ABS) przeguby są do wymiany. Na Allegro znalazłem takie oto cuda:
Japońskie HDK
http://allegro.pl/item281779081_przegub ... s_mx6.html
156 zł/szt.
Firmy PASCAL:
http://allegro.pl/item286116592_przegub ... nowy_.html
103 zł/szt
Hit cenowy: (firma nieznana)
http://allegro.pl/item286269777_przegub ... s_246.html
68 zł/szt
Czy ktoś z Was mógłby mi polecić jakieś dobre, niedrogie przeguby do mojego Xedosa? Co sądzicie o tych z Allegro?
p.s.
to samo z łożyskami kół – jakiej firmy najkorzystniej kupić?
Pozdrawiam i życzę Wam wszystkim radosnych Świąt i szalonego Sylwestra!
U mnie też w Xedosie(z ABS) przeguby są do wymiany. Na Allegro znalazłem takie oto cuda:
Japońskie HDK

156 zł/szt.
Firmy PASCAL:

103 zł/szt
Hit cenowy: (firma nieznana)

68 zł/szt
Czy ktoś z Was mógłby mi polecić jakieś dobre, niedrogie przeguby do mojego Xedosa? Co sądzicie o tych z Allegro?
p.s.
to samo z łożyskami kół – jakiej firmy najkorzystniej kupić?
Pozdrawiam i życzę Wam wszystkim radosnych Świąt i szalonego Sylwestra!
Wczoraj nie istnieje, dziś dobiega końca, jutro niszczy nadzieję.
- Od: 11 sty 2006, 22:33
- Auto: Był Xedos CA KF
Jest 6 MPS
to ja tez sie podepne:
jak mozna sprawdzic, czy to na pewno stukaja zewnetrzne a nie wewnetrzne? Bo potem sie okaze ze kupilem zewnetrzne, a mechanik po rozkreceniu wszystkiego powie mi ze sa w porzadku :-P
I jeszcze jedna sprawa: przeguby trzeba wymieniac parami czy mozna pojedynczo? (np tylko prawy)
jak mozna sprawdzic, czy to na pewno stukaja zewnetrzne a nie wewnetrzne? Bo potem sie okaze ze kupilem zewnetrzne, a mechanik po rozkreceniu wszystkiego powie mi ze sa w porzadku :-P
I jeszcze jedna sprawa: przeguby trzeba wymieniac parami czy mozna pojedynczo? (np tylko prawy)
to ja tez sie podepne
– okazalo sie, ze temat jaki zapodalem prawie 4! lata temu przydal mi sie i teraz – znowu przeguby – wtedy kupilem jakiegos kagera za chyba 80-90 pln – wytrzymal do teraz – pewnie znowu zdecyduje sie na zamiennik – zrobilem na nim ok 90tkm...
ale najpierw musze poskladac moja madzie do kupy – rozwail mi facet tylny zderzak, lampe, klapa od bagaznika wgieta – i takie tam rozne – troche z tym klopotu ale jestem dobrej mysli ...
ale najpierw musze poskladac moja madzie do kupy – rozwail mi facet tylny zderzak, lampe, klapa od bagaznika wgieta – i takie tam rozne – troche z tym klopotu ale jestem dobrej mysli ...
- Od: 4 lip 2004, 06:43
- Auto: Mazda 3 2.0 2017
odswiezam:
potrzebuje informacji/opinii na temat przegubow japonskiej firmy HDK. Zna ktos? Uzywa ktos? Bo cena wydaje sie na allegro przystepna
http://www.allegro.pl/item338671815_prz ... 3_abs.html (159 zl do mazdy 323F BG z ABS'em), ale nie chce gowna wkladac do auta 
potrzebuje informacji/opinii na temat przegubow japonskiej firmy HDK. Zna ktos? Uzywa ktos? Bo cena wydaje sie na allegro przystepna

Strona 1 z 1