Jaki przegub do Xedosa 2.0 V6?
Strona 1 z 1
Mam pytanie odnosnie przegubu do Xedosa 2.0 V6 z 1995 roku z ABS bo szukając nie znalazlem konkretnej odpowiedzi. Ile zębów powinien miec przegub do V6 i czy bedzie pasował tutaj przegub od 626 bo taki moge miec za 240 zł razem z pierscieniem? Dzieki za info .Pozdro.
-
Gość
Ja zastosowałem NKN bez pierścienia, pasują idealnie po 50 tys km nic sie nie dzieje. Miałem też HDK ale nie pasowały idealnie, był luz więc je oodałem. Pierścienie możesz ściągnąć ze starych przegubów, nie ma sensu dopłacac za nie.
- Od: 10 paź 2005, 12:53
- Auto: CLK 430
Quest 3.3 V6
Micra K11
Zacznę "prosto z mostu".
Czy do X6 z 1999r. przychodzą takie same przeguby jak do starszych roczników?
Kiedyś przerabiałem wymianę czujników ABS i musiałem nieźle się postarać aby zdobyć właściwy czujnik – podszedł od 626 z 2001roku.
Mazda w 1998r. częściowo zmieniła niektóre części zawieszenia...
Teraz zaczyna mi klekotać któryś przegub, pewnie wymienię L+P. Z wiadomych przyczyn kupię je za pośrednictwem internetu, ale pytanie ile zębów wew. i zew. oraz czy do wszystkich Xedosek są takie same?
Jakiej firmy warto kupić przegub aby było relatywnie "tanio i dobrze"?
Czy do X6 z 1999r. przychodzą takie same przeguby jak do starszych roczników?
Kiedyś przerabiałem wymianę czujników ABS i musiałem nieźle się postarać aby zdobyć właściwy czujnik – podszedł od 626 z 2001roku.
Mazda w 1998r. częściowo zmieniła niektóre części zawieszenia...
Teraz zaczyna mi klekotać któryś przegub, pewnie wymienię L+P. Z wiadomych przyczyn kupię je za pośrednictwem internetu, ale pytanie ile zębów wew. i zew. oraz czy do wszystkich Xedosek są takie same?
Jakiej firmy warto kupić przegub aby było relatywnie "tanio i dobrze"?
- Od: 24 kwi 2008, 21:27
- Auto: X6 2,0 V6 1999r.
Ja wymieniłem na GLO (coś w tym stylu) i jestem bardzo zadowolony,wcześniej kupiłem inne (nazwy nie pamiętam)wiem tylko,że miały pasować a nie pasowały.
http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=314&t=59617&hilit=%C5%82ysy
- Od: 25 maja 2008, 20:26
- Auto: CA B6 95'+gazBRC Blos
Subaru OBK EJ251 01'
-
waldii
Podepnę się pod temat, bo moja Madzia właśnie 2 dni temu nabawiła się problemu z prawym przegubem.
Może opiszę co słyszę i w jakich okolicznościach, i proszę o ewentualne potwierdzenie że jest to kwestia właśnie przegubu...
A więc, podczas jazdy z kołami skręconymi w lewo – od strony prawego koła słyszę jakby stukanie, które częstotliwością by było zbliżone do tego jak by w oponie był kamień i robił stuk stuk stuk... i efekt ten jest tylko gdy w takim zakręcie/łuku przyśpieszam. Gdy jadę równym tempem objawu tego nie ma.
Jeśli to byłby przegub (to po dwóch latach eksploatowania 'w końcu' Madzia zgłosiła zapotrzebowanie na wizytę u doktora... ), proszę o podanie kosztu całkowitego przegub + potrzebne akcesoria o ile takowe są wymagane + robocizna – ile za to ogólnie powinno wyjść...
Dziękuję z góry za odpowiedź!
Pozdrawiam,
Lukka
Może opiszę co słyszę i w jakich okolicznościach, i proszę o ewentualne potwierdzenie że jest to kwestia właśnie przegubu...
A więc, podczas jazdy z kołami skręconymi w lewo – od strony prawego koła słyszę jakby stukanie, które częstotliwością by było zbliżone do tego jak by w oponie był kamień i robił stuk stuk stuk... i efekt ten jest tylko gdy w takim zakręcie/łuku przyśpieszam. Gdy jadę równym tempem objawu tego nie ma.
Jeśli to byłby przegub (to po dwóch latach eksploatowania 'w końcu' Madzia zgłosiła zapotrzebowanie na wizytę u doktora... ), proszę o podanie kosztu całkowitego przegub + potrzebne akcesoria o ile takowe są wymagane + robocizna – ile za to ogólnie powinno wyjść...
Dziękuję z góry za odpowiedź!
Pozdrawiam,
Lukka
Czym się różnią mężczyźni od chłopców?
Mężczyźni maja droższe zabawki...
- Od: 3 lis 2005, 10:02
- Auto: Xedos CA KF '95
speedone napisał(a):mi w ASO wyszlo okolo 800zl za dwa z robota
Tak zapytam (proszę nie bić)... czy wymieniać trzeba je parami jak amortyzatory?
Jeszcze tego poprostu nie przerabiałem w żadnym aucie :/
Pozdrawiam
Lukka
Czym się różnią mężczyźni od chłopców?
- Od: 3 lis 2005, 10:02
- Auto: Xedos CA KF '95
Oczywiście, że nie.Lukka napisał(a):czy wymieniać trzeba je parami jak amortyzatory?
Pozdrawiam Hubert
Mitsubishi Galant EA5A Avance 2,5 V6 '01 A/T sedan
Mitsubishi Galant EA2A Sport Edition 2,0 16V '98 A/T sedan (sprzedany)
Mazda 626 GE FS GLE SPECIAL '95 (najbardziej niezawodne auto jakie miałem)
Mitsubishi Galant EA5A Avance 2,5 V6 '01 A/T sedan
Mitsubishi Galant EA2A Sport Edition 2,0 16V '98 A/T sedan (sprzedany)
Mazda 626 GE FS GLE SPECIAL '95 (najbardziej niezawodne auto jakie miałem)
- Od: 17 kwi 2008, 07:34
- Auto: Mitsubishi Galant Avance 2,5 V6 '01 A/T sedan
Strona 1 z 1