Witam,
mam problem z moją mazdą.
Otóż startuje świetnie, wsteczny działa idealnie, więc ruszam, pierwszy bieg świetnie wchodzi, drugi również i przy trzecim jest już problem.
Zrobi wielkie obroty tylko i nie zmieni biegu.
Po restarcie jedynie, ale bardzo szybko od razu na 4 i wtedy strasznie muli się.
Chciałem wykonać test diodą, ale się nie powiódł.
Zrobiłem wszystko tak jak było narysowane i podane w opisach.
Dioda nawet nie mrugnęła.
Może coś z komputerem lub sprzęgłem?
Podejrzewałem poduszki, ale wszystkie są w świetnym stanie.
Jak zaczął mi to robić myślałem, że to może wina oleju, złe smarowanie itd., a zmiana oleju nie pomogła.
Czekam na wasze odpowiedzi.
Jestem z pomorskiego.
Pozdrawiam
Nie chce wrzucić 3 biegu. Automat
Strona 1 z 1
Przy zmianie oleju na magnesach były małe i tylko trochę było opiłków.
Zmiana była 2m-c czyli jak już to robił.
HOLD zapala się od razu przy starcie i coś hałasuje tak przy środkowej części silnika.
Jakby metal o metal obcierał czy coś takiego. Podczas jazdy cichnie przynajmniej tego nie słyszę.
Zmiana była 2m-c czyli jak już to robił.
HOLD zapala się od razu przy starcie i coś hałasuje tak przy środkowej części silnika.
Jakby metal o metal obcierał czy coś takiego. Podczas jazdy cichnie przynajmniej tego nie słyszę.
- Od: 17 mar 2012, 16:01
- Auto: Mazda Xedos 6 2.5 v6
Skrzynia nadaje się do regeneracji, nie masz tarczek biegu 3 więc polecam od razu jechać na serwis ASB, bo jak zajedziesz resztę koszta pójdą w górę regeneracja od 2tyś zł do 4,5zł może więcej, zależne od miejsca regeneracji (czyt. warsztatu).
Kto łączy KL-a z AT...
Kto łączy KL-a z AT...
]
-
Kamil
- Od: 24 kwi 2009, 20:24
- Auto: Mazda Xedos 9 TA KL 1993/98 A/T A7RED Pearl
Mazda Xedos 6 CA KF MT 1995 – Projekt odbudowa/swap
Ja miałem taki problem w 323f.
Jak dowiedziałem się że regeneracja skrzyni kosztuje 3000zł to sobie dałem spokój z automatem.
Poprzez forum znalazłem człowieka który miał taką mazdę z manualem do rozbiórki i wymontowałem wszystkie potrzebne części.
Teraz mam normalny samochód z manualem.
Jak dowiedziałem się że regeneracja skrzyni kosztuje 3000zł to sobie dałem spokój z automatem.
Poprzez forum znalazłem człowieka który miał taką mazdę z manualem do rozbiórki i wymontowałem wszystkie potrzebne części.
Teraz mam normalny samochód z manualem.
Witam. Mam problem w Xedosie, bo wcześniej na starej skrzyni nie działał żaden bieg, kupiona została druga i to samo, w trzeciej auto jeździ bardzo dobrze oprucz tego że nie ma 4 biegu i jak się jedzie na 3 i przyśpiesza to mruga napis hold. Po podpięciu testera na wyświetlaczu napis hold mruga 5 razy szybko, przerwa i 5 razy wolno Co to może być? Bo to już 3 skrzynia...
Biegi już działają, powodem był ten czujnik co komp wskazał. Był urwany kabelek przez mechanika.
Biegi już działają, powodem był ten czujnik co komp wskazał. Był urwany kabelek przez mechanika.
Marcin
- Od: 23 wrz 2008, 17:58
- Auto: Mazda 323f BA 1998r. Special Edition 1.5 16V
iten83 napisał(a):Witam
Potrzebuje terownika do automatu, albo adres pewnego serwisu w okolicach debicy.
Dzieki z góry.
Typ skrzyni G4A-EL.
A ni słyszałeś o takiej osobie jak Wiesiek
Wiesiek dokładnie mieszka w Dębicy i zajmuje się mechaniką jak i naprawą AT.
]
-
Kamil
- Od: 24 kwi 2009, 20:24
- Auto: Mazda Xedos 9 TA KL 1993/98 A/T A7RED Pearl
Mazda Xedos 6 CA KF MT 1995 – Projekt odbudowa/swap
Strona 1 z 1