Automatyczna skrzynia biegów Xedos 6 2.0l
Strona 1 z 1
Mam problem automatyczna skrzynia biegów w moim xedosie (2.0l 1995rok) niedziała. Mieszkam w angli i nie moge juz od kilku tygodni znaleść takiej samej. Zastanawiam się czy może spasowała by skrzynia z innego modelu. Nikt też nie naprawia takich skrzyń tutaj. Prosze o pomoc.
-
PioPal
A olej sprawdzałeś
Sprawdź czy jest olej w skrzyni i jaki jest (czerwony/różowy) znaczy że jest ok jeżeli olej jest ciemny to go wymień a jak go nie ma to wlej przez bagnet,jeżeli nie ma oleju w AT to nie będzie działał ponieważ jet odcięty.Jak wlejesz olej to na 99% będzie działał.Zapytasz jaki olej – do układu wspomagania/skrzyni AT,kolor czerwony w Halfordie kupisz bez problemu. AT będzie pasowała z innego Xedosa (ciężko dostać jest sam automat więc kup taniego X6 na części). Co do Angielskich AT,też miałem X9 z AT i skrzynia wylała olej z powodu prostego – nigdy nie był wymieniany więc dobra rada na przyszłość – przy zakupie następnego AT jedź na wymianę oleju i filtru.
Mechanicy w małych warsztatach wiedzą że to się robi a jak pojechałem do salonu mazdy to zrobili tak
i odpowiedź : nigdy tego nie robiliśmy...
Pozdrawiam
Mechanicy w małych warsztatach wiedzą że to się robi a jak pojechałem do salonu mazdy to zrobili tak

Pozdrawiam
]
-
Kamil
- Od: 24 kwi 2009, 20:24
- Auto: Mazda Xedos 9 TA KL 1993/98 A/T A7RED Pearl
Mazda Xedos 6 CA KF MT 1995 – Projekt odbudowa/swap
Strona 1 z 1