Stuknięcie podczas puszczenia pedału sprzęgła
a ja znalazłem małe rozwiązanie – podczas sprzęglania staram się nie dotykać pedału gazu i to mi wystarcza. Może to jest normalne zachowanie i ktoś się może pukać w czoło, ale w każdym poprzednim samochodzie nie przyjmowałem się tym czy podczas zmiany biegów mam obroty jałowe a tutaj pomogło.
Przy okazji – jaka może być przyczyna ciężkiego wchodzenia dwójki? Cierpię na taką przypadłość tylko na zimnym silniku – czyżby olej w skrzyni nie teges??
Ponadto dopatruję się tu analogii z puknięciem – też 2 bieg..
Przy okazji – jaka może być przyczyna ciężkiego wchodzenia dwójki? Cierpię na taką przypadłość tylko na zimnym silniku – czyżby olej w skrzyni nie teges??
Ponadto dopatruję się tu analogii z puknięciem – też 2 bieg..
zamienię octavię na vana
- Od: 27 kwi 2008, 22:14
- Auto: Maluch/Skoda Rapid 130/323 1.7 D/ Civic VI/Mondeo mk1/Xedos CA KF 1995/Octavia 1.9 TDI
dobra widoczność tej poduchy jest po zdjęciu obudowy filtra,wtedy można sobie na biegu bujać samochodem i widać co się z nią dzieje.Poduche też kupiłem jakiś czas temu w Inter Cars-sie,dzwoniąc do nich powiedzieli mi 210zł i że to oryginał,zapytałem czy oby na pewno bo w serwisie taka poducha troche kosztuje a pan na to: "to prosze kupić sobie w serwisie" więc ją wziąłem i o dziwo opakowanie miało logo mazdy z numerem katalogowym,itd... lecz produkt nie podejrzewam,że by był oryginalny bo po pierwsze cena śmieszna a po drugie troszke sie różniła profilem gumy od starej no i stara miała wybity nr.katalogowy,
ps. cena 98zł takiej poduchy to cena bardzo atrakcyjna i warto zaryzykować
ps. cena 98zł takiej poduchy to cena bardzo atrakcyjna i warto zaryzykować
- Od: 25 gru 2008, 00:08
- Auto: xedos 6 2.0 V6
kopik napisał(a):Witam madziowiczów![]()
Pytanko mam dotyczące tej nieszczęsnej poduchy. Jaka jest średnica samego wkładu. Może ktoś ma jeszcze na wierzchu i pomierzy koledze
Z góry dziękuje !
niecałe 90mm
I love this fuckin black xed
- Od: 28 sty 2009, 17:40
- Auto: 2.0 V6 144ps manual- juz nie ma:(
tak jak na drugiej fotce
- Od: 25 gru 2008, 00:08
- Auto: xedos 6 2.0 V6
Mnie obrazek nie dziala!
Jak ci stuka ta poducha a nie jest zerwana tylko miękka to zanim zabierzesz sie za wymiane to sprobuj podniesc na maxa silnik na poduszce przy rozrządzie -poduchy te przecież z czasem siadają
W ten sposób zwiekszysz odleglosc między elementami stukającymi tylnej poduchy
Zauwazcie ze na roznych fotkach tych poduch oś śruby wkladu nie jest idealnie po środku średnicy wkladu (niby poza tym oryginalem z Fox Rzeszów) więc ustawienie jej (bez naprężeń) reguluje się wysokoscią poduchy przy rozrządzie bo poduchy przy filtrze paliwa sie nie reguluje gora-dól
Jak ci stuka ta poducha a nie jest zerwana tylko miękka to zanim zabierzesz sie za wymiane to sprobuj podniesc na maxa silnik na poduszce przy rozrządzie -poduchy te przecież z czasem siadają
W ten sposób zwiekszysz odleglosc między elementami stukającymi tylnej poduchy
Zauwazcie ze na roznych fotkach tych poduch oś śruby wkladu nie jest idealnie po środku średnicy wkladu (niby poza tym oryginalem z Fox Rzeszów) więc ustawienie jej (bez naprężeń) reguluje się wysokoscią poduchy przy rozrządzie bo poduchy przy filtrze paliwa sie nie reguluje gora-dól
I53029NOK wskazuje, że w opisie jest do skrzyni automatycznej...
Co do tematu szarpania w Xedosie to mam jedno rozwiązanie – zmieniłem auto
Z tym zagadnieniem to pewnie sami inżynierowie w Japonii by nie pomogli, ale trzymam kciuki
Co do tematu szarpania w Xedosie to mam jedno rozwiązanie – zmieniłem auto
Z tym zagadnieniem to pewnie sami inżynierowie w Japonii by nie pomogli, ale trzymam kciuki

https://www.facebook.com/2become1photo – FOTOGRAFIA ŚLUBNA
- Od: 9 lis 2007, 11:41
- Auto: Mazda Xedos 6 CA KF '99 Back to Black
młodzi inżynierowie nie, ale najstarsi Japończycy pewnie by dali radę
a do skrzyń automat oryginalna poducha tylna jest z przerwą od dołu i od góry (w xedzie u kumpla była)
ps. i jeszcze natrafiłem na aukcje allegro
http://allegro.pl/poduszka-silnika-mazd ... 61470.html
a do skrzyń automat oryginalna poducha tylna jest z przerwą od dołu i od góry (w xedzie u kumpla była)
ps. i jeszcze natrafiłem na aukcje allegro

Bartek tylko u mnie to czuć jak rzuca silnikiem i na drążku zmiany biegów mam wibracje do tego jak odpalam to jest bujnięcie to ta od 626 ge podchodzi bo w inercasie do xeda w katalogu jej nie mam ewentualnie ma ktoś numer tej co sprzedają w carspeed jako zamiennik