może jest chętny na moje 16
nie za duży prześwit ? – standardowy zawias
mój teraz na 14 to jest dopiero nisko nawet podnośnik nie wszedł u mechanika jak wymieniałem przegub musiałem podnosić auto za nadkole
ja mam eibaha dedykowany do xeda i jest lepiej niż u mojego ojca na seryjnym 626 GF
DymeK napisał(a):może jest chętny na moje 16
Zubeck napisał(a):O co chodzi w tej twojej wypowiedzi: "i jest lepiej niż u mojego ojca na seryjnym 626 GF
może jest chętny na moje 16" ?
czy ktoś jest chętny polizać jego 16

323F ba 1.5 '95>xedos6 2.0 '97>5 2.0 Pb/Lpg '06>_____
Sprzedam przednie zaciski hamulcowe do Xedosa6.
Sprzedam stacyjkę z 2 kluczykami i kompletem zamków.
Sprzedam przednie zaciski hamulcowe do Xedosa6.
Sprzedam stacyjkę z 2 kluczykami i kompletem zamków.
Xedos do tych felg musi być obniżony 
I komfort wcale tak bardzo nie cierpi... Mój był obniżony o 35mm na sprężynach Jamexa (od Bartka) i na zlocie w Koninie w zeszłym roku jechał nim Beny, który ma 323F BA GT na ori zawiasie i stwierdził, że jego auto jest i tak twardsze od mojego...
No i małe porównanie:
Przed:

Po:

Z żadnymi progami problemów nie było, w mieście z krawężnikami również (niczym nie obcierał), tylko oczywiście powolutku i uważnie.
Osobiście po pół roku jeżdżenia obniżonym Xedosem przekonałem się do tego rozwiązania i jak jeszcze parę dni będzie ciepło to do obecnego wozidła będzie założone -45mm
Także ja z czystym sumieniem polecam go obniżyć
PS. Są to chyba najładniejsze felgi do Xedosa
PS2. Zwróć uwagę, że masz zdecydowanie inny profil opony z przodu i z tyłu, co również potęguje ten efekt... Kiepsko to wygląda, według mnie powinno być równo
Tym bardziej zasadność montowania 225 z tyłu przy przednionapędowym aucie jest żadna
Mazda do tych felg zaleca 215/45/R17, tak miałem i tego bym się na Twoim miejscu trzymał 
I komfort wcale tak bardzo nie cierpi... Mój był obniżony o 35mm na sprężynach Jamexa (od Bartka) i na zlocie w Koninie w zeszłym roku jechał nim Beny, który ma 323F BA GT na ori zawiasie i stwierdził, że jego auto jest i tak twardsze od mojego...
No i małe porównanie:
Przed:

Po:

Z żadnymi progami problemów nie było, w mieście z krawężnikami również (niczym nie obcierał), tylko oczywiście powolutku i uważnie.
Osobiście po pół roku jeżdżenia obniżonym Xedosem przekonałem się do tego rozwiązania i jak jeszcze parę dni będzie ciepło to do obecnego wozidła będzie założone -45mm

Także ja z czystym sumieniem polecam go obniżyć
PS. Są to chyba najładniejsze felgi do Xedosa
PS2. Zwróć uwagę, że masz zdecydowanie inny profil opony z przodu i z tyłu, co również potęguje ten efekt... Kiepsko to wygląda, według mnie powinno być równo
f*ck
mam te same fele i ten sam problem wiec trzeba obniżyć
ale ile
mi wydaje się że -25 było by idealnie ale jakie sprężyny zakupić
nie chce żeby był za twardy (miałem w fiacie uno twardy zawias i się wysypało wszystko w rok)
a wiec jakie sprężyny możecie polecić
oczywiście żeby nie było kosmosu cenowego
pozdr.
ale ile
a wiec jakie sprężyny możecie polecić
pozdr.
KacY napisał(a):aż mnie mdli jak widzę oryginalne alu xeda.. bleee..
To niech Ciebie mdli.
znajdź równie wytrzymałe i lekkie felgi aluminiowe... może znajdziesz ale w cenie xeda
Możesz porównać, u mnie tak to wygląda... 225/45/17... prawie łyse opony....trochę nie równa trawka, ale co nie co widać..

Xedos B6 http://www.youtube.com/watch?v=LqXNk-psA3s
Xedos KF http://www.youtube.com/watch?v=o7klHd-1HWQ
Moje autko: viewtopic.php?f=137&t=95874
Xedos KF http://www.youtube.com/watch?v=o7klHd-1HWQ
Moje autko: viewtopic.php?f=137&t=95874
Hazu napisał(a):KacY napisał(a):aż mnie mdli jak widzę oryginalne alu xeda.. bleee..
To niech Ciebie mdli.
znajdź równie wytrzymałe i lekkie felgi aluminiowe... może znajdziesz ale w cenie xeda
Popieram kolege
Najpierw waga felgi, później wygląd. Oryginalne do Xeda są z Enkei, a więc to coś znaczy, a że brzydkie to fakt.
''Podobasz mi się, nie spie...l tego''
- Od: 22 lis 2009, 10:51
- Auto: Xedos V6
deejay27 napisał(a):paaawel5 gadaj z Barthek1983 on miał jeszcze niedawno spręzyny H&R na sprzedaż -35mm do Xedosa
Gadałem już wczoraj niestety niema już, ma inne jakieś AutoExpert niby niemieckie ale nigdy nie słyszałem o tej firmie wiec przekonany nie jestem a i w necie ciężko coś o takowych sprężynach znaleść
polecam -25mm H&R nr 29890 mam takie i jest bomba (równowaga miedzy sportem i komfortem) Nie są twarde,zapraszam na jazde próbną. Poszukaj w googlu i na xedos-shop.de (http://www.xedos-shop.de/product_info.p ... -25mm.html ) , nówki kosztują ponad tys.zl (http://sklep.tuning.pl/dzial.php?d_id=82444) PS nie ma -35mm z H&R, H&R ma tylko -25mm do Xeda6
Ostatnio edytowano 28 lip 2010, 19:43 przez Zubeck, łącznie edytowano 1 raz
I love this fuckin black xed
- Od: 28 sty 2009, 17:40
- Auto: 2.0 V6 144ps manual- juz nie ma:(
Jamexy ktoś z forum miał załozone na Xedzie i chyba sobie chwalił, poza tym cena czyni cuda bo za nowe na allegro trzeba wydac jak sie nie myle nie cale 400 zl:]
a skoro nie odstaja za bardzo z jakościa od tych lepszych firm typu Eibah czy H&R to po co przepłacac.Wydaje mi sie ze dobre amory +Jamexy bedzie dobrze hulało
a skoro nie odstaja za bardzo z jakościa od tych lepszych firm typu Eibah czy H&R to po co przepłacac.Wydaje mi sie ze dobre amory +Jamexy bedzie dobrze hulało

- Od: 6 gru 2009, 12:35
- Auto: Mazda Xedos 9 TA Kl 95 r. +LPG
Xedos 9 TA KL 99 r. LPG :)
Jamexy chwalił sobie Mev – sam mu je sprzedałem.
Osobiście wolę Auto-Expert, H&R, K.A.W.
Dopiero po założeniu zauważyłem różnicę pomiędzy nimi a Jamexami, które są po prostu za twarde i nieprogresywne.
PS. w dziale sprzedam jest ogłoszenie o nowych sprężynach Auto-Expert
Osobiście wolę Auto-Expert, H&R, K.A.W.
Dopiero po założeniu zauważyłem różnicę pomiędzy nimi a Jamexami, które są po prostu za twarde i nieprogresywne.
PS. w dziale sprzedam jest ogłoszenie o nowych sprężynach Auto-Expert

https://www.facebook.com/2become1photo – FOTOGRAFIA ŚLUBNA
- Od: 9 lis 2007, 11:41
- Auto: Mazda Xedos 6 CA KF '99 Back to Black
dobra a co powiecie o eibach – 30
już sam teraz nie wiem chce żeby nie było za twardo i nie siedział za głęboko
mam już 3 opcję: eibach – 30
jamex – 35
AutoExpert – 25
h&r – na razie odpada no chyba że ktoś ma na sprzedaż w cenie do 400 zł
proszę o pomoc w wyborze bo Xed na felach od M6 rzeczywiście nie ładnie wygląda przy standardowym zawiasie, faktycznie koło większe od standardowego jest 1,3 mm ale wrażenie optyczne robi tak że wygląda to jak by były założone sprężyny od jakiegoś Suv-a.
już sam teraz nie wiem chce żeby nie było za twardo i nie siedział za głęboko
mam już 3 opcję: eibach – 30
jamex – 35
AutoExpert – 25
h&r – na razie odpada no chyba że ktoś ma na sprzedaż w cenie do 400 zł
proszę o pomoc w wyborze bo Xed na felach od M6 rzeczywiście nie ładnie wygląda przy standardowym zawiasie, faktycznie koło większe od standardowego jest 1,3 mm ale wrażenie optyczne robi tak że wygląda to jak by były założone sprężyny od jakiegoś Suv-a.
Eibach też będzie drogi. Auto-Expert, to dokładnie to samo co H&R a przy tym są 3x tańsze, bo magiczny znaczek podnosi cenę. Bierz, nie pożałujesz.
Bardzo ładnie obniżają, komfortu jest jeszcze w zapasie a po zakrętach wyraźniej mniej się przechyla
Bardzo ładnie obniżają, komfortu jest jeszcze w zapasie a po zakrętach wyraźniej mniej się przechyla

https://www.facebook.com/2become1photo – FOTOGRAFIA ŚLUBNA
- Od: 9 lis 2007, 11:41
- Auto: Mazda Xedos 6 CA KF '99 Back to Black