Uszkodzone Lozysko czy moze cos innego
Strona 1 z 1
Witam od paru dni mam problem z moim xedem mianowicie auto zaczelo wpadac w dziwne wibracje wczesniej bylo to przy wiekszych pretkosciach 120-130 km/h .Stwierdzilem wiec usterke podpory polosi ktora tesz wymienilem prawa strona oczywiscie. Po tej oeraci drgania ustapily ale slychac strasznu huk , wycie po rawej stronie auta zastanawiam sie co jest przyczyna niema odczuwalnego luzu na kole jest tylko strasznie glosno zaczyna sie jusz od przetkosci 30 km/h i wmiare rozwijania jest coraz glosniej . Co wy o tym sadzicie czekam na pomoc z waszej strony . (opony dobre nie wybulone i tp ,podpora z polosia nowa ) Co jest przyczyna Pozdawiam mroku59
- Od: 11 maja 2008, 19:07
- Auto: Xedos 2l V6 , Premacy 2l TD
Witam. ja mam cos podobnego, tylko ze mi wyją łożyxka tylne, lecz czekam aż sie zaczną zacierać. w Twoim przypadku to też musi być łóżysko bo nic innego nie moze byc. a wymiana na nowe to trzeba kupić wraz z piasta czyli sa to duże dość koszta.
- Od: 6 kwi 2008, 17:00
Temat rozwiazany wymieniona polos wraz z podpora ktora podszas awari rozwalila lozysko kola. Wszystko wymienione auto smiga jak nowe .
Czas robocizny okolo 8h koszt wlasny
Koszt czesci
Polos uzywana 200 zl
lozysko 180zl
Pozdrawiam

Czas robocizny okolo 8h koszt wlasny
Koszt czesci
Polos uzywana 200 zl
lozysko 180zl
Pozdrawiam

- Od: 11 maja 2008, 19:07
- Auto: Xedos 2l V6 , Premacy 2l TD
mroku59 napisał(a):Polos uzywana 200 zl
130 zł -resztę pocztex zdarł
-zewnętrzny przegub wymieniłeś ?
- Od: 26 sie 2005, 07:39
- Auto: RX8 z z32se
Nie znalazlem tematu, który by odpowiadał przypadłosci w moim Xedzie, a ten jest najbardziej zbliżony do niego
a więc:Moje auto drży, ale nie po przekroczeniu predkosci 100-140 km/h tylko wlasnie przy małych prędkosciach i niskich obrotach, zawsze gdy jest bardziej obciazone,tzn gdy chcem z niskiej prędkosci i niskich obrotów szybko przyspieszyc .Najczesciej dzieje sie to na drugim biegu gdy jade mała predkoscia pod gorke i nagle chcem mocno przyspieszyc, wciskam gaz do konca, auto z poczatku wiadomo, wkręca sie powoli na wyzsze obroty, ale zanim dojdzie do 4 tys to czuc wibracje na pedale gazu, na kierownicy, przenosi sie ona na cale auto,po przekroczeniu 3,5 tys gdy juz lepiej przyspiesza wibracje ustaja,dodam ze te wibracje wystepuja tylko pod obciazeniem np pod gorke i na niskich obrotach po gwaltownym dodaniu gazu.Opony zdrowe felgi wywazone.Moze ktos ma podobnie?
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)

- Od: 6 gru 2009, 12:35
- Auto: Mazda Xedos 9 TA Kl 95 r. +LPG
Xedos 9 TA KL 99 r. LPG :)
Strona 1 z 1