Problem z klockami hamulcowymi?
Strona 1 z 1
Panowie chyba mam brak klocków w autku bo coś bardzo trze ale teraz takie pytanie nie świecą mi sie żadne kontrolki że klicki koniec jak to jest z tymi czujnikami i czy dam rade sam wymienić klocki jakaś może mała instrukcja. Dzięki pozdrawiam
- Od: 23 kwi 2007, 17:01
- Auto: Mazda 323S BA 1994r
prosze nie robic z siebie dziecka neostrady – hamulcowe
swiecis sie nic nie musi
wymienic sam bez problemy wymienisz jesli tylko masz jakis komplet kluczy nasadkowych w domu
http://tinyurl.com/2djpv8
przed zdjeciem starych klockow sprawdz sobie jak sa umieszczone dwie blaszki i sprezynowe druciki i nie zapomnij ich zaaplikowac razem z nowymi klockami
swiecis sie nic nie musi
wymienic sam bez problemy wymienisz jesli tylko masz jakis komplet kluczy nasadkowych w domu
http://tinyurl.com/2djpv8
przed zdjeciem starych klockow sprawdz sobie jak sa umieszczone dwie blaszki i sprezynowe druciki i nie zapomnij ich zaaplikowac razem z nowymi klockami
pojemność silnika (cm^2)
------------------------------------------------- x 200 = IQ posiadacza pojazdu
średnica wydechu (mm) x głośność (dB)
------------------------------------------------- x 200 = IQ posiadacza pojazdu
średnica wydechu (mm) x głośność (dB)
Skoro masz watpliwości co do swoich zdolnościto polecam zakup klocków razem z wymianą – wiele firm oferuje taką usługę "gratis".
Możesz mieć probllem z odkręceniem trzpienia (prowadnicy zacisku) – wymagany jest dobry klucz nasadowy.
No i nie kupuj najgorszych klocków bo mogą piszczeć .
Opinie o klockach znajdziesz na forum używając opcji "szukaj".
Możesz mieć probllem z odkręceniem trzpienia (prowadnicy zacisku) – wymagany jest dobry klucz nasadowy.
No i nie kupuj najgorszych klocków bo mogą piszczeć .
Opinie o klockach znajdziesz na forum używając opcji "szukaj".
Panowie przymieżam sie dziś do wymiany klocków może mi ktos powiedzieć w jakie klucze mam się zaopatrzyć. i mniej więcej jak ma przebiegać ta wymiana. dzięki i pozdrawiam
Zapraszam na moją stronkę z rękodziełami www.asyriusz.pl
asyriusz
czego brak?
Patrzę na ten temat i nie wiem – klocków nie ma czy co?
Nazwij to proszę z sensem (i tego byka popraw).
czego brak?
Patrzę na ten temat i nie wiem – klocków nie ma czy co?
Nazwij to proszę z sensem (i tego byka popraw).
już po wszystkim. Klocuszki Wymienione. Mam zdjęcia jak będę miał czas to zrobię fotorelację. Tylko jeszcze jedna sprawa dziwne bo wszystkie klocki były jeszcze w stanie bardzo dobrym a tylko jeden był całkiem starty do zera. od wewnątrz koła. czy to jakiś obiaw jeszcze jakiejś awari czy po prostu sie tak dziwnie starł. Pozdrawiam
To może jedynie świadczyć o tym że masz zapieczone zaciski hamulcowe i tłoczek dociska tylko jeden klocek i z tego taki efekt. Jak zmieniałeś klocki to zacisk ruszał sie bez oporów. I czy przed założeniem przesmarowałeś czymś prowadnice?
Strona 1 z 1