witam
mam pytanie – czy standardowe sprezny od 626GE beda pasowac do Xedosa
Sprężyny zawieszenia – Xedos vs. 626 GE
Strona 1 z 1
Do mnie wlasnie przyszly nówki sprezyny na tył. Nie sa takie same jak do ge- moze maja podobny rozmiar ale zapewne inna charakterystyke. Najlepiej pogadaj ze smirnoffem – ja mam od niego i w bardzo dobrej cenie!
pozdro
Ukson
pozdro
Ukson
- Od: 29 lis 2004, 19:38
- Auto: Xedos 6 2.0 V6, Mondeo 2.5 V6
uważaj z kupowaniem sprężyn, żeby Ci się "terenówka" z xedosa nie zrobiła, ostatnio założyłem nówki dedykowane do Xedosa, zapłaciłem ponad 800zł za komplet, ale efekt wizualny pozostawił wiele do życzenia, zresztą zajrzyj sam:
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=18339
To niby jest "normalna" wysokość jak się dowiedziałem od pana w serwisie, choć dla mnie zbyt wysoko wisi jednak, mimo że już trochę siadła przez te 1,5 miesiąca. Podobno są jeszcze do wyboru wyższe-bardziej miękkie sprężyny oraz niższe – ciut twardsze. Jak chcesz to odsprzedam Ci moje po baaardzo dobrej cenie. Są z 30 stycznia
pozdrawiam
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=18339
To niby jest "normalna" wysokość jak się dowiedziałem od pana w serwisie, choć dla mnie zbyt wysoko wisi jednak, mimo że już trochę siadła przez te 1,5 miesiąca. Podobno są jeszcze do wyboru wyższe-bardziej miękkie sprężyny oraz niższe – ciut twardsze. Jak chcesz to odsprzedam Ci moje po baaardzo dobrej cenie. Są z 30 stycznia
pozdrawiam
- Od: 7 sty 2006, 17:42
- Auto: e46 330xd eMpowered by Jetronik, 6 Mps
sek w tym, ze pytanie bylo po to ze np. jamexy obizajace do 626 sa tanie, a do xedosow juz nie maja...
ja mam w tej chwili (prawdopobonie) sprezny od mx-6 w xedosie – obnizony jest fajnie bardzo, ale dwie tylne sprezyny mam .... pekniete
planuje zalozyc felgi 17 w niedlugim czasie, dlatego chce tez doprawdzic te sprezyny do porzadku
Dars Tuning proponuje mi Vogtland -35mm za 579zł i chyba jednak szarpne sie na nie
ja mam w tej chwili (prawdopobonie) sprezny od mx-6 w xedosie – obnizony jest fajnie bardzo, ale dwie tylne sprezyny mam .... pekniete

planuje zalozyc felgi 17 w niedlugim czasie, dlatego chce tez doprawdzic te sprezyny do porzadku
Dars Tuning proponuje mi Vogtland -35mm za 579zł i chyba jednak szarpne sie na nie
- Od: 28 mar 2005, 23:36
- Auto: ... kiedyś – Xedos 6 2.0 V6
.. obecnie Mondeo Mk3
... być może niedługo Mazda 6
pytalem w dars tuning i sprezyny JAMEX do xedosa 6 beda dostepne za okolo 2 do 3 tygodni:D orientacyjna cena jaka zostala mi podana za komplet to 330 zl:D pozdrawiam:D
- Od: 4 sty 2006, 15:19
- Auto: Xedos2.0 v6 KF rok93
Strona 1 z 1