W moim Xedosie mam prawdopodobnie seryjnie obniżane zawieszenie. Według katalogu części do xedosa były montowane dwa rodzaje amortyzatorów: twarde i normalne. Wszystko by się zgadzało bo po sprawdzeniu części wg numeru VIN wychodzi na to że miałem amortyzatory twarde. Prawy tylny amortyzator długo mi nie pociągnie i w związku z tym rozglądam się za nowymi amorkami na obniżane zawieszenie. Które amorki byście polecili na niskie zawieszenie. Słyszałem, że Kayaby SR Ultra są dobre na obniżenia, ale nie mogę ich znaleźć w sprzedaży
Amortyzatory na seryjnie obniżone zawieszenie
Strona 1 z 1
Witam,
W moim Xedosie mam prawdopodobnie seryjnie obniżane zawieszenie. Według katalogu części do xedosa były montowane dwa rodzaje amortyzatorów: twarde i normalne. Wszystko by się zgadzało bo po sprawdzeniu części wg numeru VIN wychodzi na to że miałem amortyzatory twarde. Prawy tylny amortyzator długo mi nie pociągnie i w związku z tym rozglądam się za nowymi amorkami na obniżane zawieszenie. Które amorki byście polecili na niskie zawieszenie. Słyszałem, że Kayaby SR Ultra są dobre na obniżenia, ale nie mogę ich znaleźć w sprzedaży
www.autoserwismurawski.pl
Auto Serwis Murawski tel. 798486363
Auto Detailing – polerowanie lakieru, zabezpieczenie lakieru, przygotowanie aut do sprzedaży tel. 797582595
Auto Detailing – polerowanie lakieru, zabezpieczenie lakieru, przygotowanie aut do sprzedaży tel. 797582595
- Od: 19 kwi 2009, 17:42
- Auto: 323 BG Protege 1.8 91 r. / Xedos 6 2.0 V6 92 r. LPG
Nie mam zdjęcia sprężyn, bo jeszcze nie demontowałem zawieszenia. Czy xedosy mogły mieć seryjnie obniżane zawieszenia? Zaczynam w to watpic, wiem że były dwa rodzaje amortyzatorow ale czy byly montowane skrocone sprezyny?
Autko przyjechało z niemiec z takim przeswitem:

Wyglada na jakies -30/-35. Czy lepiej kupić oryginalne amorki czy szukać sportowych?
Autko przyjechało z niemiec z takim przeswitem:

Wyglada na jakies -30/-35. Czy lepiej kupić oryginalne amorki czy szukać sportowych?
www.autoserwismurawski.pl
- Od: 19 kwi 2009, 17:42
- Auto: 323 BG Protege 1.8 91 r. / Xedos 6 2.0 V6 92 r. LPG
Mi to wygląda na serie,a wracając do amorów-u siebie mam załozone poł roku temu KYB Excel G czy jak to sie tam pisze, do tego mam dedykowane sprężyny obniżające Eibacha.Sztywnośc auta rewelacyjna, zachowanie na zakrętach bardzo pewne, ale.....do poki mamy dobrą drogę, bo gdy zaczynaja się jakieś wybrzuszenia asfaltu i nierówności, auto zaczyna podskakiwac i komfortowa jazda juz jest mniej komfortowa,jednak dla mnie kwestia pewniejszego prowadzenia w szczegolnosci w zakrętach i jednak super wyglądu szczególnie na większej feldze jest ważniejsza od wygodnego pupowozu:]
P.S. Gratuluje pięknego lakieru i widac zadbanego Xeda.Pozdrawiam
P.S. Gratuluje pięknego lakieru i widac zadbanego Xeda.Pozdrawiam

- Od: 6 gru 2009, 12:35
- Auto: Mazda Xedos 9 TA Kl 95 r. +LPG
Xedos 9 TA KL 99 r. LPG :)
Strona 1 z 1