Zbyt nagrzane tarcze

Skrzynia biegów, sprzęgło, osie, zawieszenie, koła, układ kierowniczy i hamulcowy.

Postprzez _________________________ » 27 maja 2010, 11:54

U mnie jest identyczna sytuacja, tarcze strasznie sie grzeja z przodu, wymienilem je na nowe + nowe klocki i to samo, tloczki rozruszane, wszystko nasmarowane itp, ten typ tak ma chyba, w dodatku w automacie gdzie hamulce zuzywaja sie duzo szybciej.
''Podobasz mi się, nie spie...l tego''
Forumowicz

Od: 22 lis 2009, 10:51
Auto: Xedos V6

Postprzez AmRoZ » 27 maja 2010, 15:49

Dobra Panowie myślę że temat bynajmniej dla mnie póki co zamknięty gdyż sytuacja opanowana ... znalazłem chwilke czasu w pracy i podjęchałem do tych mechaniorów bo się wkurzyłem jak zobaczyłem całe koło zachlapane smarem ...

Mówię im że no to chyba nie normalne że tyle smaru mam na alusach ... okazało się że opaska oryginalna dana przy zakupie menrzety była za słaba i puściła albo źle nałożona i odczepiła się więc chlapało smarem dali taką biała zobaczymy ... co do tarcia dobrze myślałem że trze ta blaszka o tarczę poprawiliśmy nic nie trze cichutko jak powinno być więc sytuacja z hamulcami opanowana ... co do grzania się tarcz to troskzę mnie uspokoiłeś _______________ najważniejsze że koło się kręci jak należy a nie jak przed wizytą u mechaników nie kręciło się wcale :)...

Dzięki wszystkim za odpowiedzi i proszę nie kluczcie się już :)

Pozdrawiam serdecznie
Obrazek
Forumowicz

Od: 30 kwi 2008, 13:28
Auto: Mazda Xedos 6 2.0 92'