Bardziej na 16stkach ... się zastanawiam
nie za duży prześwit ? – standardowy zawias
rozumiem
i coraz bliżej zakupu jestem
a co do eibacha to mogę mieć za 400 zł dlatego pytam która z tych opcji była by najlepsza
wiec eibach czy autoexpert??
na razie jest tak na Ori zawiasie – troche wysoko stoi

a co do eibacha to mogę mieć za 400 zł dlatego pytam która z tych opcji była by najlepsza
wiec eibach czy autoexpert??
na razie jest tak na Ori zawiasie – troche wysoko stoi

Paweł, ale Eibach w tej cenie to będzie nowy?
Wiesz, każdy chwali swoje – ja też – moje są 150pln tańsze i nówki
Decyzja należy do Ciebie
PS. listewkę to bym sam chyba Ci zerwał z tych drzwi
Wiesz, każdy chwali swoje – ja też – moje są 150pln tańsze i nówki
Decyzja należy do Ciebie

PS. listewkę to bym sam chyba Ci zerwał z tych drzwi

Ostatnio edytowano 6 kwi 2010, 19:46 przez Barthek, łącznie edytowano 2 razy
https://www.facebook.com/2become1photo – FOTOGRAFIA ŚLUBNA
- Od: 9 lis 2007, 11:41
- Auto: Mazda Xedos 6 CA KF '99 Back to Black
Sorry za OT
paaawel5 – czy ta pionowa chromowana listewka na drzwiach to jakiś mus czy tak po prostu.
Może się czepiam ale ...
A sam Xed jak zejdzie niżej będzie miodzio, i te koła...
paaawel5 – czy ta pionowa chromowana listewka na drzwiach to jakiś mus czy tak po prostu.
Może się czepiam ale ...
A sam Xed jak zejdzie niżej będzie miodzio, i te koła...

nie Bartek eibachy były by po 1 sezonie
a listwa jest ze względu na obicia/obtarcia przy otwieraniu już jest cała starta z daleka tego nie widać ale z bliska to już w większości miejsc biała a nie chrom
jak przywykłem do tego ale może z czasem się jej pozbędę skoro wg was szpetnie to wygląda
a co do tych sprężyn to ty masz chyba spore doświadczenie to podpowiedz mi co nieco bo zakupić muszę ale każdy mówi co innego słyszałem ze eibach był opcja w xedzie więc będzie na pewno git ale ile w tym prawdy nie wiem bo nie jeździłem xedem posadzonym mam uno a w nim była tragedia i dlatego nie chce mieć tego samego – fiat podskakiwał jak taczka takie sprężyny miałem dlatego mam tyle dylematów
a listwa jest ze względu na obicia/obtarcia przy otwieraniu już jest cała starta z daleka tego nie widać ale z bliska to już w większości miejsc biała a nie chrom
jak przywykłem do tego ale może z czasem się jej pozbędę skoro wg was szpetnie to wygląda
a co do tych sprężyn to ty masz chyba spore doświadczenie to podpowiedz mi co nieco bo zakupić muszę ale każdy mówi co innego słyszałem ze eibach był opcja w xedzie więc będzie na pewno git ale ile w tym prawdy nie wiem bo nie jeździłem xedem posadzonym mam uno a w nim była tragedia i dlatego nie chce mieć tego samego – fiat podskakiwał jak taczka takie sprężyny miałem dlatego mam tyle dylematów
Eibach również jest bardzo chwalony na naszym i niemieckim forum Xedosa – optycznie dla mnie obniża więcej niż 30mm.
Auto Expert, które Ci proponuję to kopia H&R, które są chyba najlepszym kompromisem pomiędzy wyglądem i komfortem.
Auto siada 25mm a w sprawie komfortu naprawdę dorównuje seryjnemu zawieszeniu – oczywiście jest trochę sztywniej, ale tylko trochę.
Do taczki to jeszcze sporo brakuje, nawet na moich K.A.W. -50/35 nie jest jeszcze źle
Auto Expert, które Ci proponuję to kopia H&R, które są chyba najlepszym kompromisem pomiędzy wyglądem i komfortem.
Auto siada 25mm a w sprawie komfortu naprawdę dorównuje seryjnemu zawieszeniu – oczywiście jest trochę sztywniej, ale tylko trochę.
Do taczki to jeszcze sporo brakuje, nawet na moich K.A.W. -50/35 nie jest jeszcze źle
Może jakiegoś linka do tych sprężyn Auto Expert?? Bo jak wiesz Barthek też teraz zamierzam szukać sprężyn do mojego xeda i teraz mnie będzie na dniach męczyć temat jakie kupić sprężyny 
Tak więc też czekam na podpowiedź
Tak więc też czekam na podpowiedź
[img]http://graphic.org.pl/images/jdv1284058723b.gif[/img]
- Od: 17 paź 2009, 16:06
- Auto: Ford Focus mk2 kombi 1.8 TDCi 2005r.
Te sprężyny były robione na indywidualne zamówienie niemieckiego forum Xedosa. Nie ma linku do nich.
Zamówili ok. 20 kompletów i udało mi się kupić jeden z ostatnich dostępnych, bo rozeszły się tam jak świeże bułeczki.
Cena nowych oscylowała wokół 120€.
Teraz myślę, że mogłem je przemalować i napisać, że są to H&R
Zamówili ok. 20 kompletów i udało mi się kupić jeden z ostatnich dostępnych, bo rozeszły się tam jak świeże bułeczki.
Cena nowych oscylowała wokół 120€.
Teraz myślę, że mogłem je przemalować i napisać, że są to H&R
kto chce kupić moje sprężyny H&R -25mm ktore mam jeszcze na aucie bo wyrzucam?! ja mam ochote na zwykle sprezyny. kto ma sprzedać 4 mcpersony xedowe z drog niemieckich?
Ten sie mnie spodobał (z tymi kapciami prawie slickami
) i oszlałem
http://allegro.pl/item1073071939_mazda_ ... cyjny.html
A gdyby dać mu jeszcze większe koła to byłby prawie jak terenowy xedos. Takiego wlasnie chcę
o gubych ale 'lysawych' oponkach
Ten sie mnie spodobał (z tymi kapciami prawie slickami

A gdyby dać mu jeszcze większe koła to byłby prawie jak terenowy xedos. Takiego wlasnie chcę

I love this fuckin black xed
- Od: 28 sty 2009, 17:40
- Auto: 2.0 V6 144ps manual- juz nie ma:(
Mój właśnie upadł, i zaliczył mocne hamowanie 

Uploaded with ImageShack.us

Teraz czeka na listonsza z felgami

Teraz czeka na listonsza z felgami
- Od: 22 gru 2007, 16:48
- Auto: Peugeot 307 HDI 90@120/270
Sprinter 313CDI Sprintshift &
Sprinter 312D :)
Eibach- niby tylko -30mm, ale tak jak większość osób mówi-wizualnie leży niżejbansenio napisał(a):jarusiek napisał(a):Mój właśnie upadł, i zaliczył mocne hamowanie
kurde a coś Ty tam wsadził ze tak nisko siedzi przy 15'(profil oponki wysoki ale i tak niziutko dość)
no coś za coś 
chyba czeka mnie kolejna inwestycja
chyba czeka mnie kolejna inwestycja
Każdy, nawet najlepszy laptop lub komputer moze nas kiedyś zawieść. Wtedy, na szybko potrzebujemy kogoś kto się tym zajmie i naprawi potrzebny do pracy czy zabawy komputer. Wybierzmy dobry i zaufany serwis laptopów Grodzisk Mazowiecki Milanówek
https://www.instagram.com/lukkilx6/
https://www.instagram.com/lukkilx6/
Na co dzień poruszam się czym innymZubeck napisał(a):..będzie dosyc niewygodny
Na dniach porządna instalacja sekwencyjnaZubeck napisał(a): dużo spalający
Raczej niewiele..Teraz jeżdżę na podobnej szerokości oponach-205Zubeck napisał(a): i tracący osiągi
Ostatnio edytowano 20 cze 2010, 13:25 przez jarusiek, łącznie edytowano 1 raz
Jest grubo. Na pewno nie wygląda jak -30.
W sobotę miałem porównanie z autem KacYego , które przy 17 ale jeszcze normalnej szerokości odpycha się spoko.
Co do dużych kół. Mogę się nazwać xedosowym zboczeńcem
ale powiem szczeże.
Lata świetności (jeżeli chodzi o osiągi) xeda minęły.
Poza tym, że ma nietuzinkową linię i przy ładnych 17 jest zazwyczaj kozak, to silnikowo nie jest już tak kolorowo.
Teraz rzędowe 2,0 ma sporo koni. Więc ścigantami nie będziemy. Uda nam się z kierowcą który źle ruszy lub ma cięższą budę. W podobnych wagach i litrażu przy nowym aucie zazwyczaj już nie mamy co się ścigać. Wiadomo też , że xed nie jest wołem. Ale dla utraty 1 sekundy na 100km/h wolę jeździć na kołach które dodają mu uroku. Niż jeździć na serii która nie jest taka zła ale mogła by być ładniejsza i cal większa.
Czekam na listonosza z zaciekawieniem.
W sobotę miałem porównanie z autem KacYego , które przy 17 ale jeszcze normalnej szerokości odpycha się spoko.
Co do dużych kół. Mogę się nazwać xedosowym zboczeńcem
Lata świetności (jeżeli chodzi o osiągi) xeda minęły.
Poza tym, że ma nietuzinkową linię i przy ładnych 17 jest zazwyczaj kozak, to silnikowo nie jest już tak kolorowo.
Teraz rzędowe 2,0 ma sporo koni. Więc ścigantami nie będziemy. Uda nam się z kierowcą który źle ruszy lub ma cięższą budę. W podobnych wagach i litrażu przy nowym aucie zazwyczaj już nie mamy co się ścigać. Wiadomo też , że xed nie jest wołem. Ale dla utraty 1 sekundy na 100km/h wolę jeździć na kołach które dodają mu uroku. Niż jeździć na serii która nie jest taka zła ale mogła by być ładniejsza i cal większa.
Czekam na listonosza z zaciekawieniem.