Wyciek plynu hamulcowego
Strona 1 z 1
Witam może pomoże ktoś z was w zlokalizowaniu usterki .Od jakiegoś czasu znikal mi plyn hamulcowy okolo 50-100 ml oczywiscie iformacia kontrolki tak raz w miesiacu dolalem i spokój do wczoraj . Plyn pojawl sie na dywaniku kierowcy pompa hamulcowa sucha a pozatym znajduje sie w komorze silnika wiec niemozliwe zeby ciekla. Pytanie skad bierze sie ten wyciek moze ktoś mial podobna usterke moze jakies uszczelnienie jakie koszty naprawy .Pozdrawiam

- Od: 11 maja 2008, 19:07
- Auto: Xedos 2l V6 , Premacy 2l TD
mroku59 napisał(a):Gdzie sie znajduje ten wysprzeglik
Z przodu auta, pod aparatem zapłonowym
Ale mi chodziło o pompę sprzęgła, która znajduje się na grodzi, od strony kierowcy pod silniczkiem wycieraczek, a od kabiny to za pedałem sprzęgła
Także sorry za zamęt
Ostatnio edytowano 24 lip 2009, 15:29 przez Siw-y, łącznie edytowano 1 raz
nie mialem zadych odglosów sprzegla czy chodzilo by ciezej albo jakis inny obiaw w prmacy mialem problem bo chodzilo cieszko po wymianie jest ok ale nie bylo tam zadnego wycieku jak kosz wysprzeglika do xeda
- Od: 11 maja 2008, 19:07
- Auto: Xedos 2l V6 , Premacy 2l TD
mroku59 napisał(a):a i jak sadzicie mozna wybrac sie w trase z ta usterka czy lepiej nie ryzykowac jakies 400km
To zależy, ja bym nie ryzykował, bo potem trzeba będzie wracać na jednym biegu, no chyba, że ktoś potrafi zmieniać biegi bez sprzęgła
raczej sie nie wybieraj w trase na uszkodzonej pompie sprzegła
chyba że dobrze radzisz sobie z jazdą bez sprzęgła.
Tak jak napisął Siw-y tylko z pompy sprzęgła może ciec do kabiny.
taka sama pompa prawdopodobnie jest w większości mazd, więc ze zdobyciem tego nie będzie problemu.
chyba że dobrze radzisz sobie z jazdą bez sprzęgła.
Tak jak napisął Siw-y tylko z pompy sprzęgła może ciec do kabiny.
taka sama pompa prawdopodobnie jest w większości mazd, więc ze zdobyciem tego nie będzie problemu.
Ukałdu hamulcowego nie zapowietrzysz nawet jakby Ci cały płyn wyleciał przez niesczelność pompy to w układzie hamulcowym zostnie trochę, ponieważ w zbiorniczku jest przegroda
Strona 1 z 1