spalone sprzęgło
Strona 1 z 1
Zdarzyło sie kumuś że z dnia na dzień poszlo sprzeglo? wczesniej bylo wszystko ok poza tym ze przy ostrym ruszaniu tak jakby skakaly kola.... czy to juz mogły być objawy awari sprzegla?
- Od: 8 gru 2008, 16:12
- Auto: Mazda 323F 1.6 16V 92' lpg
Zdarzylo sie, nawet dwukrotnie (tarcze z jc) i to w takich samych sytuacjach.
1. Wyprzedzanie autobusu – jedynka ogien, dwojka ogien, trzy nie weszlo
Zalozona nowa tarcza z JC
, niecale 5 tys km przejechane i
2. Scig spod swiatel – jedynka ogien, dwojka ogien, trzy weszlo, ale bez sprzegla.
W oby dwoch przypadkach, okladzina z tarczy po prostu odpadla razem z nitami.
Jezeli ktos jezdzi po emerycku to napewno JC byloby ok. Scigow niestety nie wytrzymuje.
1. Wyprzedzanie autobusu – jedynka ogien, dwojka ogien, trzy nie weszlo
Zalozona nowa tarcza z JC

2. Scig spod swiatel – jedynka ogien, dwojka ogien, trzy weszlo, ale bez sprzegla.
W oby dwoch przypadkach, okladzina z tarczy po prostu odpadla razem z nitami.
Jezeli ktos jezdzi po emerycku to napewno JC byloby ok. Scigow niestety nie wytrzymuje.

dobrze wiedziec... myslalem ze JC nie jest takie złe...
- Od: 8 gru 2008, 16:12
- Auto: Mazda 323F 1.6 16V 92' lpg
polecam sprzegiełko AISIN rewelacja !
- Od: 7 lis 2006, 17:57
- Auto: Mazda XEDOS CA B69 1994r
Honda Accord 2.0 CL VII
Nie ma większego szmelcu.Firer *DG* napisał(a):myslalem ze JC nie jest takie złe...
Pozdrawiam Hubert
Mitsubishi Galant EA5A Avance 2,5 V6 '01 A/T sedan
Mitsubishi Galant EA2A Sport Edition 2,0 16V '98 A/T sedan (sprzedany)
Mazda 626 GE FS GLE SPECIAL '95 (najbardziej niezawodne auto jakie miałem)
Mitsubishi Galant EA5A Avance 2,5 V6 '01 A/T sedan
Mitsubishi Galant EA2A Sport Edition 2,0 16V '98 A/T sedan (sprzedany)
Mazda 626 GE FS GLE SPECIAL '95 (najbardziej niezawodne auto jakie miałem)
- Od: 17 kwi 2008, 07:34
- Auto: Mitsubishi Galant Avance 2,5 V6 '01 A/T sedan
Firer *DG* napisał(a):poza tym ze przy ostrym ruszaniu tak jakby skakaly kola.... czy to juz mogły być objawy awari sprzegla?
To objawy dupniętych amorów
Co się stanie, gdy jadąc z prędkością światła, włączysz przednie reflektory?
Tubi napisał(a):Firer *DG* napisał(a):poza tym ze przy ostrym ruszaniu tak jakby skakaly kola.... czy to juz mogły być objawy awari sprzegla?
To objawy dupniętych amorów
Albo geometrii lub opon
If you’re in control, you’re not going fast enough.
Mam taki sam objaw skakania przy ostrym ruszaniu, ale tylko na śliskiej nawierzchni. Wywalone miałem wszystkie poduchy, po wymianie 3 z nich auto rusza o wiele łagodniej. Ale dobrze wiedzieć, że to może jednak amorki.
A co do sprzęgła to miałem niedawno sytuację – ostry zryw, 1, 2, przy wrzucaniu trójki szarpnięcie i dźwięk jakby coś przemieliło. Potem powrót 50km z wrzucaniem biegów na ostro + 50km do mechanika. Okazało się, że z kosmosu w sprzęgle znalazła się luźna śrubka, która powyginała wszystkie ząbki, a okładzina z tarczy w połowie była urwana.
A co do sprzęgła to miałem niedawno sytuację – ostry zryw, 1, 2, przy wrzucaniu trójki szarpnięcie i dźwięk jakby coś przemieliło. Potem powrót 50km z wrzucaniem biegów na ostro + 50km do mechanika. Okazało się, że z kosmosu w sprzęgle znalazła się luźna śrubka, która powyginała wszystkie ząbki, a okładzina z tarczy w połowie była urwana.
- Od: 3 lut 2009, 22:18
- Auto: Mitsubishi Eclipse
no mi tez tak strzelio cos juz za godzinke na kanal wjade i trzeba operacje robic na skrzyni,.Umnie byl taki przypadek ze jezdzilem normanie sobie , rano wsiadlem do mazdeczki, odpalilem ,wrzucilem wsteczny bieg,ruszylem na pol spregle nagle stukniecie uslyszalem.Pozniej zadnego biegu juz nie mialem.A na drazku normanie sie biegi wrzuca,a jak puszcze sprzeglo to cos chrubocze , trze ,jakby tarcze by urwalo albo cos .C o tym myslicie co moze byc i co moglo pojsc??????
- Od: 20 maja 2009, 08:58
- Auto: Mazda 626 IV GE 1997 rok 90PS 1.8
Szutrowóz
Strona 1 z 1