Wiem wiem będę musiał się kiedyś wybrać ale jak już się więcej do wymiany nazbiera bo z pierdołami to nie będę zawracał

www.mazdaspeed.pl
Czyli w FS od dołu atakować?wiesiek5 napisał(a):Nie wyciągniesz poduszki a śrube odkręcić i wyjąć musisz z prawej strony, i tak nie jest łatwo.
Zdjęcie kolektora to nie problem tylko ta tylna śróba na klucz 12 podczymująca kolektor .
Hazu napisał(a):Widelec Ja mam tak samo pęknięta poduszkę ale u mnie nic nie stuka, za to szarpie przy powolnej jeździe.
I jakie są efekty twojej operacji?
Przestało stukać, nie szarpie przy powolnej jeździe np. na drugim biegu?wiesiek5 napisał(a):Mi zajeło to 1.5 godziny.
wiesiek5 to ile sobie liczysz za godzinę?
Przy okazji: ile kosztuje wymiana sprzęgła?
A to ciekawe... Napewno poduszka na skrzyni będzie miała wpływ na trudności z włączaniem biegów w GE (mechanizm biegów dźwigniowy), ale żeby gorzej wchodziły na ciepłymarni0000 napisał(a):U mnie jest podobnie a dodatkowo jak się zrobiło ciepło to ciężko chodzą biegi a jak jest zimno to wchodzą jednym palcem
hubizx napisał(a):ps. kupiłem już tylną skrzyni i prawą górną od rozrządu, za odpowiednio 220 i 200, ale chyba muszę się skonsultować czy są do wymiany.
Mi w kilku sklepach oferowali górną przy rozrządzie za min. 210 zł za Yamato, a gówniany chyba 4MAX kosztował więcej (ok. 240 zł).wiesiek5 napisał(a):Chyba przepłaciłes!
Dokładnie tą tylną też kupiłem firmy NOK (176 zł).hubizx napisał(a):Apropo zakupów, to górna przy rozrządzie jest firmy Yamato, a tylna skrzyni firmy NOK
Hugo napisał(a): widzę, ze problemy i przemyślenia masz takie jak ja.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości
Moderatorzy 6 / 626 / MX-6 / Xedos 6