Uszkodzone przeguby półosi napędowych – zakres wymiany
Strona 1 z 1
Witam – spotkałem się z różnymi opiniami: co bezwzględnie trzeba, a co wystarczy zrobić przy wymianie przegubów zewnętrznych półosi (od strony kół)? Gumy są pęknięte. Podobno trzeba je wymieniać razem z półosiami. Czy ktoś może mi wskazać optymalne rozwiązanie?
anko
anko
Ostatnio edytowano 20 lut 2009, 22:50 przez anko, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 16 lut 2009, 20:52
Po prostu wymieniasz przegub i tyle ten który jest uszkodzony.
przegub NKN 230zł
wymiana 60zł
to wszystko
w komplecie jest wszystko co potrzebne do wymiany.
Na allegro pewnie kupisz tansze przeguby jeżeli nie jesteś zbyt wymagajacy.
przegub NKN 230zł
wymiana 60zł
to wszystko
w komplecie jest wszystko co potrzebne do wymiany.
Na allegro pewnie kupisz tansze przeguby jeżeli nie jesteś zbyt wymagajacy.
jesli w miare szybko od pekniecia wymienisz gume to jeszcze pojezdzisz o ile nie szczelał tylko najpierw trzeba dobrze wymyc(bo jak bedzie troche piasku albo czegoś innego to ci szlak trafi i nic nie pomoże) taki przegub i nałożyć smaru.koszt troche tańszy
- Od: 25 gru 2008, 00:08
- Auto: xedos 6 2.0 V6
anko napisał(a):Dzięki – wystraszono mnie, ze trzeba wymieniać razem z półosią – koszt horrrrrendalny
nooo,mechanik wymieni calosc a pozniej dobra poloska idzie na allegro.Chory kraj
-
waldii
Ja jeżdże na przegubie nipparts i sobie chwale, dowaliłem sporo dobredo smaru(nie przesadzając) i już dwa lata spokój, nie zapowiada sie żeby było gorzej. A cena napewno lepsza niż NKN
http://pl.20dollars2surf.com/?ref=200654
- Od: 3 sie 2007, 16:00
- Auto: Xedos 6 2.0 V6 92r. SGI
Bo to dobre części.gofer2109 napisał(a):Ja jeżdże na przegubie nipparts i sobie chwale
Pozdrawiam Hubert
Mitsubishi Galant EA5A Avance 2,5 V6 '01 A/T sedan
Mitsubishi Galant EA2A Sport Edition 2,0 16V '98 A/T sedan (sprzedany)
Mazda 626 GE FS GLE SPECIAL '95 (najbardziej niezawodne auto jakie miałem)
Mitsubishi Galant EA5A Avance 2,5 V6 '01 A/T sedan
Mitsubishi Galant EA2A Sport Edition 2,0 16V '98 A/T sedan (sprzedany)
Mazda 626 GE FS GLE SPECIAL '95 (najbardziej niezawodne auto jakie miałem)
- Od: 17 kwi 2008, 07:34
- Auto: Mitsubishi Galant Avance 2,5 V6 '01 A/T sedan
gofer2109 napisał(a):nipparts
Hugo napisał(a):Bo to dobre części.
do pupy. zakupiłem klocki przód i tył + tarcze. To najgorszy mój zakup związany z tym samochodem. Od wyjazdu z garażu po wymianie po 7000km trą jak dzikie, są głośniejsze od zurzytych, które już musiałem wymienić. Trą przy hamowaniu delikatnym jak przy autobusie IKARUS z MPK.
- Od: 3 lip 2013, 22:26
wszystko zalezy czego się oczekuje po danej części .
Ja wybrałem firmę której cześci były montowane fabrycznie tylko dla tego że samochodem prawdopodobnie pojeżdże jescze ponad 100 000km i nie chceę powtórnie wymieniac przegubu.
Ale dla kogoś kto w sobote i niedzielę potrzebuje się polansować samochodem to naprawdę nie widzę uzasadnienia stosowania dobrych części a przy ewentualnej odsprzedaży auta nikt za to nie dopłaci.
Ja wybrałem firmę której cześci były montowane fabrycznie tylko dla tego że samochodem prawdopodobnie pojeżdże jescze ponad 100 000km i nie chceę powtórnie wymieniac przegubu.
Ale dla kogoś kto w sobote i niedzielę potrzebuje się polansować samochodem to naprawdę nie widzę uzasadnienia stosowania dobrych części a przy ewentualnej odsprzedaży auta nikt za to nie dopłaci.
anko, proszę o zapoznanie się z regulaminem Forum. Dowiesz się z niego jak poprawnie nazywać i kiedy zakładać nowe tematy na forum.
Następnie popraw proszę temat na zgodny z regulaminem (użyj opcji
– prawy górny róg Twojego postu) zwiększy to Twoje szanse na uzyskanie odpowiedzi. Masz na to 24h, później temat będę musiał umieścić w koszu.
Oznaczenia generacji i symbole silników – potrzebne do nazwania tematu – znajdziesz na stronie klubowej.
Skorzystaj też z opcji 'szukaj', wiele problemów było już omawianych na forum, a co ważniejsze, dużo z nich zostało rozwiązanych.
Regulamin
Opcja: Szukaj
Jak używać opcji: Szukaj
Oznaczenia modeli i silników
Następnie popraw proszę temat na zgodny z regulaminem (użyj opcji

Oznaczenia generacji i symbole silników – potrzebne do nazwania tematu – znajdziesz na stronie klubowej.
Skorzystaj też z opcji 'szukaj', wiele problemów było już omawianych na forum, a co ważniejsze, dużo z nich zostało rozwiązanych.
Regulamin
Opcja: Szukaj
Jak używać opcji: Szukaj
Oznaczenia modeli i silników
Sprzedam sporo części do MX-6/626 GE KL 
a ile może kosztować półoś z lewej strony. Nie przgub zew. Nowy ze sklepu. 
dzwoniłem do sklepu. Lewa ośka 515 (japońska część montowana w seryjnych autach). Cena po rabacie.
Strona 1 z 1